
Fantastické, kyselkavo sladké keksíky... mäkučké s chrumkavými okrajmi. To všetko v každom kúsku... mmmňam.
Ingrediencie
1⁄2 | hrnček | maslo |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | sóda bikarbóna | |
citrónová šťava | ||
citrónová kôra | ||
1 1⁄2 | hrnčeky | hladká múka |
3⁄4 | hrnček | maliny |
Postup
Rúru si predhrejeme na 175°C, plechy si vystelieme papierom na pečenie. V mixéry si vyšľaháme maslo s cukrom do peny.
Pridáme vanilkový extrakt, vajce, citrónovú kôru a šťavu z polovice citróna a prešľaháme. Pridáme soľ, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a hladkú múku, premiešame.
Nakoniec vmiešame maliny. na plechy nanášame malé kôpky cesta a dáme piecť na 15 minút. Necháme vychladnúť na plechu a skladujeme v uzatvárateľnej dózičke.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.