Oravské pirohy

Pridal/a kora3d

Ingrediencie sú len orientačné, keďže cesto robím od oka :) Najobľúbenejšie sladké jedno v našej rodine :)

Oravské pirohy - recept
Porcie
Porcie
Zdrojmôj recept
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kilogramzemiak
750gramovhrubá múka
2kusyvajce
 kussoľ

Inštrukcie

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť. Po vychladnutí pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo pretlačíme cez lis na zemiaky, pridáme hrubú múku, vajíčka veľkosť L a vypracujeme cesto.

Dosku pomúčime, cesto vyvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, ktoré naplníme ľubovoľnou náplňou - džemom, marmeládou, makom, orechmi.

U nás frčí tvarohová náplň: 290g tvarohu+ 1 žĺtok+ vanilkový cukor + kryštálový cukor + škorica -všetko vymiešame,  preložíme na polovice a vidličkou pozatláčame kraje, aby plnka nevytiekla.

Varíme v mierne posolenej vode. Keď pirohy vyplávajú necháme cca 2-3 minútky ešte prevrieť a následne vyberieme.

Podávame s roztopeným maslom, posypané pr. cukrom a škoricou. Hoci je nás 5, nikdy mi z tejto dávky nezostane ani len na večeru :) Verím, že tak ako nám, budú chuť i Vám. Dobrú chuť!

Postup: 

Oravské pirohy - recept postup 1
Oravské pirohy - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (5 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok