reklama

Hrnčekový slivkový koláč s makom

Pridal/a melisa dňa 24. 03. 2021 - 14:24 - Recepty melisa
Hrnčekový slivkový koláč s makom, Koláče, recept, melisa

reklama

Ozaj výborný slivkový koláč, doporučujem vyskúšať. Kto má rád mak a slivky príde si na svoje!

Ingrediencie
Cesto:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček cukor krupica
1 hrnček mlieko
1⁄2 hrnček olej
2 kusov vajce
1 kus prášok do pečiva
Náplň:
1 hrnček mak
1 kus vanilkový cukor
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
3⁄4 hrnček mlieko
  trocha škorica
  slivky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 hrnček = 300 ml

Maková náplň: mlieko necháme zovrieť. V miske zmiešame mak, cukor, vanilkový cukor, trochu mletej škorice a zalejeme vriacim mliekom tak, aby masa nebola veľmi riedka a zmiešame. Mlieko môžeme pridať alebo ubrať podľa potreby. Necháme vychladnúť.

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a pokrájame. Ja som použila z mrazničky. Môže byť aj kompót, čerstvé slivky alebo iné ovocie.

Elektrickým šľahačom vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, striedavo pridávame olej a mlieko. múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k vyšľahanej zmesi.

Hlboký plech, rozmer 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto. Po lyžičkách kladieme na povrch striedavo vychladnutú makovú náplň a pokrájané slivky. 

Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.

Povrch posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.

Kombinácia maku a sliviek je vynikajúca. Príprava je jednoduchá. Zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

Dobrú chuť!

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama