
Moje obľúbené roládky, krásna chuť sušeného ovocia a vôňa pomaranča.
150 | gramov | mandle |
20 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | pomarančová kôra |
40 | gramov | datle |
40 | gramov | figy |
40 | gramov | sušené slivky |
1 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | kus | pomarančová šťava |
Z mletých mandlí, medu, masla a kôry z pomaranča si vypracujeme cesto. Cesto musí byť taký pevný bochník, no dobre tvarovateľný. Cesto si odložíme na 10 minút do mrazničky.
Kým nám chladne cesto v mixéri si zmixujeme sušené ovocie, škoricu a pomarančovú šťavu. Pomer fíg/datlí/sliviek si môžete upraviť podľa toho čo kto má v obľube. Výsledná hmota sa podobá na hustejší džem.
Cesto vyberieme z mrazničky a rozvaľkáme medzi papierom na pečenie na asi 3 milimetre. Na cesto rozotrieme plnku.
Pomocou papiera, ktorý je pod cestom, pevne zrolujeme placku na roládu. Roládu pokrájame na kolieska široké asi 1 cm. Krájame opatrne aby sa nám kolieska nerozpadli. Ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie pri teplote 180 st. asi 10 mim.
Robievam z dvojitej dávky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty