reklama

Mrkvové koláčiky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 30. 09. 2015 - 15:22 - Recepty M.á.r.i.a
Mrkvové koláčiky, Drobné pečivo, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Mrkvové koláčiky


reklama

Rýchle, zdravé a chutné

Ingrediencie
300 gramov špaldová múka celozrnná hladká
200 gramov mrkva
250 gramov maslo
1⁄2 balík prášok do pečiva
  džem
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mrkvu nastrúhať na jemno, pridať nastrúhaný tuk a pridávať múku. Spracovať hladké cesto.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme kolieska.

Dávame na plech s papierom a pečieme na 200 st. približne 10 min.

Kolieska natrieme džemom, ja som dala domáci egrešový. Zlepiť dva spolu, na záver posypať cukrom -  aký má kto rád.

Doplňujúce poznámky

Sušienky vydržia uskladnené v plechovej krabici alebo vo fľaši dlho... ak vydržia:)

Cesto je vhodné aj na sušienky. Cesto vyvaľkáme na hrubšie 6-7 mm a vykrajujeme ľubovoľné drobné tvary. Hneď teplé obalíme v cukre s vanilkou.

Výnos
10 50 kusov
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

Dzeny, St, 30. 09. 2015 - 15:38

jeej, to je ako od maminky, akurát že mamina nepoužíva špaldovú múku. vyskúšam:) už som to mala aj v pláne, ale rovno to urobím v zdravšej verzii. mama z podobného cesta robí aj šatôčky:) 

M.á.r.i.a, St, 30. 09. 2015 - 16:25

Sú naozaj výborné a hlavne ešte teplééééé. Už som robila šatôčky aj ja ale tam dávam polohrubú múku. Zvykla som si používať špaldovú, tak tam kde sa dá mením. Pečivo je o trochu tmavšie ale nevadí. Nech sa vydaria !!!

trnko, Pi, 16. 10. 2015 - 11:37

Ďakujem za recept vyskúšam.

 

Steffi, Pi, 13. 11. 2015 - 21:57

ja som zmiesala pohankovu muku s bezlepkovou, recept som musela trosku pomenit, ale vysledok je dobry.Len tie kolaciky su dost krehke, takze som par kuskov "musela"zjest, pretoze sa mi zlomili pri natierani s dzemom:-)

myslim, ze ked prejde dzem do cesta, tak budu este lepsie.Tesim sa na zajtra,ked ich ochutnam:-)

dakujem za recept

Steffi, So, 14. 11. 2015 - 11:07

Tak ako som predpokladala,dnes su stavnatejsie ked presli dzemom:-)

 

M.á.r.i.a, St, 25. 11. 2015 - 21:45

Teší ma, že sa vydarili, múky sa dajú kombinovať a možno preto sú trochu vždy krehkejšie...isto nevadí, veď sa zjedia Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama