
M.á.r.i.a | Bravčové koleno so zeleninou, zemiakmi a chrenom
Slniečko sa na nás začína usmievať ale stále je zima, tak takého sýte jedlo občas nezaškodí. Zasýti a zahreje
1 | kus | bravčové koleno zadné |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
6 | kusov | čierne korenie celé |
6 | kusov | nové korenie celé |
1 | kus | chilli paprička |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | mrkva žltá |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | petržlen |
1⁄2 | kus | zeler |
1 | kus | kaleráb |
1 | kus | pór |
4 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | chren čerstvý |
Zadné bravčové koleno očistíme dáme do veľkého hrnca. Pridáme soľ, cibuľu, cesnak, bobkové listy, čierne a nové korenie, chilli papričku, zalejeme vodou tak aby bolo mäso ponorené a necháme variť.
Medzitým si očistíme a nachystáme zeleninu. Nakrájame na väčšie kusy, pór na kolieska, zemiaky na polovicu.
Keď sa začína mäso oddeľovať od kosti vyberieme ho, vývar precedíme, vrátime do hrnca.
Pridáme všetku zeleninu okrem póru a vykostení kusy mäsa. Môžeme dochutiť soľou a mletým čiernym korením. Necháme variť do mäkka zeleniny.
Na záver pridáme pór len tak aby sa zohrial.
Na tanier dáme vývar so zeleninou, porciu mäsa, zemiak a posypeme čerstvým strúhaným chrenom... dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty