reklama

Bravčové koleno so zeleninou, zemiakmi a chrenom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 06. 02. 2019 - 11:54 - Recepty M.á.r.i.a
Bravčové koleno so zeleninou, zemiakmi a chrenom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Bravčové koleno so zeleninou, zemiakmi a chrenom


reklama

Slniečko sa na nás začína usmievať ale stále je zima, tak takého sýte jedlo občas nezaškodí. Zasýti a zahreje Úsmev

Ingrediencie
1 kus bravčové koleno zadné
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
6 kusov čierne korenie celé
6 kusov nové korenie celé
1 kus chilli paprička
2 kusov mrkva
1 kus mrkva žltá
1 kus cibuľa
1 kus petržlen
1⁄2 kus zeler
1 kus kaleráb
1 kus pór
4 kusov zemiak
2 polievkové lyžice chren čerstvý
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zadné bravčové koleno očistíme dáme do veľkého hrnca. Pridáme soľ, cibuľu, cesnak, bobkové listy, čierne a nové korenie, chilli papričku, zalejeme vodou tak aby bolo mäso ponorené a necháme variť.

Medzitým si očistíme a nachystáme zeleninu. Nakrájame na väčšie kusy, pór na kolieska, zemiaky na polovicu.

Keď sa začína mäso oddeľovať od kosti vyberieme ho, vývar precedíme, vrátime do hrnca.

Pridáme všetku zeleninu okrem póru a vykostení kusy mäsa. Môžeme dochutiť soľou a mletým čiernym korením. Necháme variť do mäkka zeleniny.

Na záver pridáme pór len tak aby sa zohrial.

Na tanier dáme vývar so zeleninou, porciu mäsa, zemiak a posypeme čerstvým strúhaným chrenom... dobrú chuť.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
2 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama