
Martuška 123 | Pečené údené koleno a zemiaky na jednom pekáči
Z údeného kolena pripravíme chutnú polievku a hlavný chod na jednom pekáči.
Ingrediencie
Fazuľová polievka: | ||
250 | gramov | fazuľa |
3 | kusov | mrkva |
2 | kusov | petržlen |
2 | kusov | vykostené údené kolená |
1 | kus | cibuľa |
mletá červená paprika | ||
čierne korenie celé | ||
vegeta | ||
soľ | ||
chilli paprička | ||
Mäso: | ||
2 | kusov | údené koleno varené |
500 | gramov | zemiak |
3 | kusov | paradajka |
2 | kusov | papriky |
2 | kusov | cesnak |
500 | millilitrov | tmavé pivo |
olej | ||
korenie na americké zemiaky | ||
vegeta | ||
soľ |
Postup
Fazuľová polievka: Fazuľu namočím na 24 hod. Fazuľu scedím dám do čistej vody, pridám kolená, očistenú zeleninu, koreniny a uvarím polievku.
Do polievky môžete pridať halušky, ktoré pripravíte z 1 vajca , 7 lyžíc polohrubej múky, 50 ml vlažnej vody a soli.
Hlavný chod: Kolená vyberiem z polievky a uložím na plech. Okolo kolena uložím čerstvú zeleninu (paradajky, papriku, cesnak) a zemiaky pokrájané na mesiačiky posypané americkým korením, vegetou a soľou.
V miske rozmixujem pár strúčikov cesnaku, olej a pivo. Kolená polejem pripraveným nálevom, prikryjem alobalom a pečiem asi 30 min. na 180 stup. Potom odkryjem alobal a ešte dopečiem.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.