
dasa_ | Bravčové pliecko v hlivovo-brusnicovej omáčke
Na oslave v reštaurácii nám ponukli zvláštnu omáčku. Vraj vznikla omylom. A nakoľko nám chutila, pokúsila som sa ňou inšpirovať. Nie je to to isté, ale tiež dobré
600 | gramov | bravčové plece |
300 | gramov | hliva ustricová |
4 | polievkové lyžice | brusnicový džem |
múka | ||
soľ | ||
olej | ||
voda |
Hlivu očistíme a nakrájame na menšie kúsky
Pliecko nakrájame na plátky, osolíme a naklepeme a jemne obalíme v múke.
Na oleji najskôr osmažíme hlivu, vyberieme ju a prudko opečieme mäso. Pridáme hlivu, podlejeme vriacou vodou, prípadne vývarom a dusíme do mäkka.
Mäkké mäso vyberieme, výpek podľa potreby zriedime vodou a rozmixujeme ponorným mixérom na jemno. Ak treba, môžeme aj prepasírovať. Pridáme brusnice a dobre premiešame. Primiešame malý plátok masla, dáme znova na oheň a privedieme k varu. Vložíme mäso späť a odstavíme.
Vhodná príloha napríklad ryža, knedľa, cestovina....
Kto chce, môže pred mixovaním časť udusenej hlivy odložiť a nakoniec vložiť do hotovej omáčky.
Vyzerá to výborne. Musím skúsiť.

