Popis
Na oslave v reštaurácii nám ponukli zvláštnu omáčku. Vraj vznikla omylom. A nakoľko nám chutila, pokúsila som sa ňou inšpirovať. Nie je to to isté, ale tiež dobré

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
600 | gramov | bravčové pliecko nakrájané na rezne |
300 | gramov | hliva ustricova |
4 | polievkové lyžice | brusnicového džemu alebo kompótu |
múka na obalenie, soľ, olej, voda |
Inštrukcie
Hlivu očistíme a nakrájame na menšie kúsky
Pliecko nakrájame na plátky, osolíme a naklepeme a jemne obalíme v múke.
Na oleji najskôr osmažíme hlivu, vyberieme ju a prudko opečieme mäso. Pridáme hlivu, podlejeme vriacou vodou, prípadne vývarom a dusíme do mäkka.
Mäkké mäso vyberieme, výpek podľa potreby zriedime vodou a rozmixujeme ponorným mixérom na jemno. Ak treba, môžeme aj prepasírovať. Pridáme brusnice a dobre premiešame. Primiešame malý plátok masla, dáme znova na oheň a privedieme k varu. Vložíme mäso späť a odstavíme.
Vhodná príloha napríklad ryža, knedľa, cestovina....
Poznámky
Kto chce, môže pred mixovaním časť udusenej hlivy odložiť a nakoniec vložiť do hotovej omáčky.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá to výborne. Musím skúsiť.

