Bravčové pliecko v hlivovobrusnicovej omáčke

Popis

Na  oslave v reštaurácii nám ponukli zvláštnu omáčku. Vraj vznikla omylom. A nakoľko nám chutila, pokúsila som sa ňou inšpirovať. Nie je to to isté, ale tiež dobré Úsmev

Bravčové pliecko v hlivovobrusnicovej omáčke - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

600gramovbravčové pliecko nakrájané na rezne
300gramovhliva ustricova
4polievkové lyžicebrusnicového džemu alebo kompótu
múka na obalenie, soľ, olej, voda

Inštrukcie

Hlivu očistíme a nakrájame na menšie kúsky

Pliecko nakrájame na plátky, osolíme a naklepeme a jemne obalíme v múke.

Na oleji najskôr osmažíme hlivu, vyberieme ju a prudko opečieme mäso. Pridáme hlivu, podlejeme vriacou vodou, prípadne vývarom  a dusíme do mäkka.

Mäkké mäso vyberieme, výpek podľa potreby zriedime vodou a rozmixujeme ponorným mixérom na jemno. Ak treba, môžeme aj prepasírovať. Pridáme brusnice a dobre premiešame. Primiešame malý plátok masla, dáme znova na oheň a privedieme k varu. Vložíme mäso späť a odstavíme.

Vhodná príloha napríklad ryža, knedľa, cestovina....

Poznámky

Kto chce, môže pred mixovaním časť udusenej hlivy odložiť a nakoniec vložiť do hotovej omáčky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzerá to výborne. Musím skúsiť. ÁnoÁnoÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.