Bravčové rezančeky s pórom

Pridal/a M.á.r.i.a

Rýchy obed a priznám sa keď nevládzete tak si treba pomôcť aby bolo čo najmenej roboty Hambím sa, nezvyknem to robiť často ale keď sa nedá a hlad vás kvári .... bravčové rezančeky mi kúpili už nakrájané a špecle ako príloha sa k tomu hodili ( tiež bez roboty len vyvariť).

Bravčové rezančeky s pórom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

400gramovbravčové mäso
1kuspór (väčšií)
3polievkové lyžiceolej
1čajová lyžičkasoľ
1⁄4čajová lyžičkamleté čierne korenie
1polievková lyžicahladkej múky
1plátokmasla ( tak 1 cm )

Inštrukcie

Ak si kúpime mäsko v kuse nakrjame si ho na rezančeky, zasypeme múkou a dobre premiešame. Bielu časť z póru si nakrájame na kolieska. Zohrejeme si olej a orestujeme pór, pridáme mäsko a prudko orestujeme. Keď je mäsko opečené osolíme ho, okoreníme a zalejeme teplou vodou. Dusíme do mäkka ak je potrebné podlejeme. Múka na mäsku nám zahustí omáčku ako aj pór, ktorý sa stihne rozvariť. Na záver pridáme maslo na zjemnenie a podľa potreby dochutíme ešte soľou. Môžeme nastrúhať trochu mušátového orieška.

Zelenú časť póru si nakrájame na priližne rovnako dlhé kusy, chvíľku ich blanžírujeme, necháme odkapkať a prudko orestujeme na troche masla.

Podávala som so špeclami, tie boli kúpené len chvíľku vyvarť. To čierne na vrchu je cyperská čierna soľ, tak ak použijete menej soliť jedlo .

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok