Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)

Pridal/a MajKičn

Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu nižšie ;).

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept) - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

2kusybýčie žľazy
6kusyzemiaky stredne veľké
200gramovmrazený hrášok
3kusycibuľa
ocot
soľ
čierne korenie
olivový olej
maslo

Inštrukcie

  1. Zemiaky si nakrájame na približne polcentimetrové polkruhy a dáme variť do osolenej vody.
  2. Cibuľu si tiež nakrájame na stredne veľké polkruhy a sprudka opražíme na olivovom oleji.
  3. Býčie žľazy vložíme do vriacej osolenej vody, v ktorej je tak isto trochu octu a necháme vrieť 5 minút, po ktorých býčie žľazy vyberieme.
  4. Keď budú zemiaky takmer uvarené, pridáme k nim mrazený hrášok.
  5. Býčie žľazy nakrájame na približne centimeter hrubé kolieska, z oboch strán ich okoreníme a osolíme a poukladáme do rozpáleného olivového oleja.
  6. Keď začínajú chytať zlatistú farbu, pridáme k nim ešte maslo, chvíľu ich ešte pražíme a potom povyberáme.
  7. Keď sú zemiaky s hráškom hotové, nalejeme do nich trochu olivového oleja, maslo, osolíme, okoreníme a popučíme to všetko spolu.
  8. Nakoniec býčie žľazy porcujeme na zemiaky a posypeme cibuľkou. Dobrú chuť!

Pozrite si aj video (TU), v ňom je vysvetlené všetko aj s obrazom ;).

(Množstvá v tomto recepte sú orientačné, každý nech si to urobí podľa chute ;) ) 

Poznámky

Keď si chcete pozrieť video

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok