Chrenová omáčka

Popis

Omáčky kedysi patrili k základným receptom našich mám a starých mám. Vedeli ich vyčarovať skoro zo všetkého. Podávali sa s vareným mäsom z polievky, s fašírkami, vajíčkami.

Chrenová omáčka - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

3polievkové lyžicehl. múka
500millilitrovvývar
1polievková lyžicastrúhaný chren
1štipkacukor
1štipkasoľ
100millilitrovšľačkovej smotany

Inštrukcie

Očistíme a nastrúhame chren. Alebo použijeme pripravený z obchodu.

V hrnci s hrubším dnom opekáme múku bez tuku až začne voňať. Zalejeme asi polovicou studeného vývaru a intenzívne miešame, aby nevznikli hrudky. Prilejeme zvyšok vývaru a varíme asi 15 minút. Vznikne jemná hustá "kaša". Pridáme chren, podľa potreby osolíme, ocukríme. Dobre premiešame a pridáme smotanu. Spolu krátko povaríme.

Množstvo chrenu závisí od jeho sily. Začnete radšej pridávať po troškej. Pridať sa dá vždy. Dôkladne rozmiešajte a vyskúšajte. Chren sa rozleží a jeho štipľavosť sa zvyšuje.

Tradične sa omáčka podáva s vareným hovädzím mäsom a knedľou. Samozrejme, možné sú aj iné kombinácie.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok