
dasa_ | Dusené zemiaky s karfiolom a hráškom
Rýchly letný obed alebo večera
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
1 | kilogram | zemiak |
100 | gramov | hrášok |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | kurkuma |
2 | polievkové lyžice | olej |
200 | millilitrov | voda |
Postup
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dobre umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu očistíme, speníme na oleji, pridáme karfiol, zemiaky, chvíľu restujeme.
Zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly pod pokrievkou dusíme. Vody dáme iba tesne nad zemiaky, tak, aby jej nakoniec trošku ostalo, vytvorí nám omáčku. Radšej počas dusenia po troche pridávame.
Chvíľu pred dovarením pridáme hrášok, kurkumu (nemusí byť) a necháme pod pokrievkou dôjsť do mäkka. Zemiaky by mali byť čiastočne rozvarené, aby spolu so zvyškom vody vytvorili omáčku.
Podávame so šalátom podľa chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.