
dasa_ | Dusené zemiaky s karfiolom a hráškom
Rýchly letný obed alebo večera
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
1 | kilogram | zemiak |
100 | gramov | hrášok |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | kurkuma |
2 | polievkové lyžice | olej |
200 | millilitrov | voda |
Postup
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dobre umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu očistíme, speníme na oleji, pridáme karfiol, zemiaky, chvíľu restujeme.
Zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly pod pokrievkou dusíme. Vody dáme iba tesne nad zemiaky, tak, aby jej nakoniec trošku ostalo, vytvorí nám omáčku. Radšej počas dusenia po troche pridávame.
Chvíľu pred dovarením pridáme hrášok, kurkumu (nemusí byť) a necháme pod pokrievkou dôjsť do mäkka. Zemiaky by mali byť čiastočne rozvarené, aby spolu so zvyškom vody vytvorili omáčku.
Podávame so šalátom podľa chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.