
dasa_ | Dusené zemiaky s karfiolom a hráškom
Rýchly letný obed alebo večera
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
1 | kilogram | zemiak |
100 | gramov | hrášok |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | kurkuma |
2 | polievkové lyžice | olej |
200 | millilitrov | voda |
Postup
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a dobre umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu očistíme, speníme na oleji, pridáme karfiol, zemiaky, chvíľu restujeme.
Zalejeme vodou, pridáme soľ a pomaly pod pokrievkou dusíme. Vody dáme iba tesne nad zemiaky, tak, aby jej nakoniec trošku ostalo, vytvorí nám omáčku. Radšej počas dusenia po troche pridávame.
Chvíľu pred dovarením pridáme hrášok, kurkumu (nemusí byť) a necháme pod pokrievkou dôjsť do mäkka. Zemiaky by mali byť čiastočne rozvarené, aby spolu so zvyškom vody vytvorili omáčku.
Podávame so šalátom podľa chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k