Popis
Rýchli letný obed. Shimeji sú veľmi zdravé huby, povzbudzujú organizmus, majú proti rakovinový účinok a v neposlednom rade sú aj chutné. Vždy musia byť tepelne upravené.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1 | balík | huby shimeji |
1 | kus | mrkva - väčšia |
3 | kusy | mladá cibulka |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | worchesterova omacka |
1 | polievková lyžica | koriandrová vňať, korenie,soľ,rímska rasca |
400 | gramov | tagliatele |
Inštrukcie
Cibuľku nakrájame na plátky aj so zelenou časťou, mrkvu očistíme na nakrájame asi na 5 cm rezančeky, huby si očistíme - odkrojíme len trochu zo spodku a rozoberieme si ich trs na kúsky. Na oleji si rozvoniame trochu rímskej rasce a pridáme cibuľku, osmahneme a pridáme rezančeky z mrkvy. Restujeme asi 5 min., potom zalejeme omáčkami a necháme prevrieť. Do mrkvy pridáme huby a spolu podusíme asi 5-7 min. za občasného miešania. Podľa chuti dosolíme, dáme mleté čierne korenie a kto má rád môže pridať kúsok nasekanej chilli papričky. Na záver zamiešame nasekaný koriander ( kto ho nemá rád môže byť aj petržlenová vňať). Podľa návodu si uvaríme tagliatele a uvarené ich pridáme k hubovej zmesi a zamiešame. Ak sa vám zdajú byť suché podlejeme vodou z cestovín.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť