
Rýchli letný obed. Shimeji sú veľmi zdravé huby, povzbudzujú organizmus, majú proti rakovinový účinok a v neposlednom rade sú aj chutné. Vždy musia byť tepelne upravené.
Ingrediencie
1 | balík | huby shimeji |
1 | kus | mrkva |
3 | kusov | jarná cibuľka |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | Worcester omáčka |
1 | polievková lyžica | koriandrová vňať |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
rímska rasca | ||
400 | gramov | tagliatelle |
Postup
Cibuľku nakrájame na plátky aj so zelenou časťou, mrkvu očistíme na nakrájame asi na 5 cm rezančeky, huby si očistíme - odkrojíme len trochu zo spodku a rozoberieme si ich trs na kúsky.
Na oleji si rozvoniame trochu rímskej rasce a pridáme cibuľku, osmahneme a pridáme rezančeky z mrkvy. Restujeme asi 5 min., potom zalejeme omáčkami a necháme prevrieť.
Do mrkvy pridáme huby a spolu podusíme asi 5-7 min. za občasného miešania. Podľa chuti dosolíme, dáme mleté čierne korenie a kto má rád môže pridať kúsok nasekanej chilli papričky.
Na záver zamiešame nasekaný koriander (kto ho nemá rád môže byť aj petržlenová vňať). Podľa návodu si uvaríme tagliatele a uvarené ich pridáme k hubovej zmesi a zamiešame. Ak sa vám zdajú byť suché podlejeme vodou z cestovín.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.