... no a pre tých čo pokračujú v hodovaní

2 | kusov | kačacie prsia |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
Dusená kapusta: | ||
1⁄4 | hlávka | červená kapusta |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | bravčová masť |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 1⁄12 | decilitre | červené víno |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | rasca | |
Knedle: | ||
2 | kusov | zemiak |
1 | kus | vajce |
300 | gramov | hrubá múka |
trocha | soľ | |
Plnka: | ||
1 | kus | cibuľa |
100 | gramov | slanina prerastená |
Kapusta - kapustu krájam na tenučko, osolím a nechám aspoň 1 hod. postáť, potom prelejem horúcou vodou a scedím. Cibuľku na drobno nakrájanú speníme na masti (oleji), pridám cukor a nechám skaramelizovať., pridať kapustu, trochu rasce a mleté čierne korenie. Nechať podusiť, podliať červeným vínom a trochou vody...necháme dusiť do mäkka pod pokrievkou. Na záver pokrievku dáme preč a šťavu necháme zredukovať. Podľa chuti pridáme ocot.
Knedle - zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme (postúhame). Pridáme vajíčko a hrubú múku....spracujem cesto nesmie byť moc tuhé ani riedke...pracujem s ním rýchlo lebo rado redne a keď pridávame moc múky sú knedle moc tuhé...cesto rozdelím na 2 časti, každú si rukou roztlačím na fólii, posypem dusenou cibuľou na slanine a stočíme do rolády pomocou fólie...varím vo vode asi 20 min.
Kačacie prsia dobre očistím, kožu narežem - nie až k mäsu. Opekáme na suchej panici kožou dole, ak mäso pustí viac masti zlievam ju. Opekám kým nie je koža pekne upečená a chrumkavá, potom mäso osolím, posypem mletým čiernym korením a chvíľku opečiem zo strany mäsa(len aby sa zatiahlo)...preložím na zapekaciu misku, rúru vyhrejeme na 80 st. a mäso tam necháme odležať asi 10 min... mäso nakrájam na plátky a naukladám na kapustu, knedlu šikmo rozkrojím a naservírujem k mäsku s kapustou...dobrú chuť !
Ak si všetko nachystáme tak výsledok je potom hotový do pol hodiny...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte