M.á.r.i.a
Nejako v tejto dobe si všímam, že šetríme mäsom, neviem či pre pôst, ale asi preto, že nejako vypadlo z obchodov, teda aspoň u nás ho niet. Pretože sme mäsožraví, niečo sa v mrazničke našlo
Marináda: | ||
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
4 | kusov | kuracie dolné stehná |
1 | plátok | maslo |
1 | deciliter | vývar |
2 | kusov | mrkva |
1 | plátok | olej |
štipka | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | polievková lyžica | med |
200 | gramov | cestoviny |
Stehná si očistíme a trocu narežeme ku kosti, suroviny na marinádu spolu vymiešame a vložíme do nej stehienka. Dobre ich premiešame a necháme odležať aspoň 3 hod. najlepšie je ich nechať marinovať cez noc. Potom ich prudko opečieme na panvici, zalejeme trochou vývaru a dusíme. Podľa potreby pridávame vývar. Šťava sa nám zredukuje a na záver ju zjemníme mäsom.
Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a restujeme na oleji, pridáme med aby trochu skaramelizoval a ak je treba trochu podlejeme, osolíme podľa chuti. Dusíme na skus.
Cestoviny uvaríme podľa návodu, ako prílohu môžeme použiť aj zemiaky, ryžu čo kto má rád.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.