Popis
Nejako v tejto dobe si všímam, že šetríme mäsom, neviem či pre pôst ale asi preto, že nejako vypadlo z obchodov...teda aspoň u nás ho niet. Pretože sme mäsožraví, niečo sa v mrazníku našlo

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
Marináda | ||
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
4 | kusy | kuracie dolné stehná |
1 | plátok | masla |
1 | deciliter | vývar |
2 | kusy | mrkva |
1 | plátok | olej, štipka soli, mleté korenie |
1 | polievková lyžica | med |
200 | gramov | cestoviny |
Inštrukcie
Stehná si očistíme a trocu narežeme ku kosti, suroviny na marinádu spolu vymiešame a vložíme do nej stehienka. Dobre ich premiešame a necháme odležať aspoň 3 hod. najlepšie je ich nechať marinovať cez noc. Potom ich prudko opečieme na panvici, zalejeme trochou vývaru a dusíme. Podľa potreby pridávame vývar. Šťava sa nám zredukuje a na záver ju zjemníme masom.
Mrkvu očistíme, nakrájame na koliesta a restujeme na oleji, pridáme med aby trochu skaramelizoval a ak je treba trochu podlejeme, osolíme podľa chuti. Dusíme na skus.
Cestoviny uvaríme podľa návodu, ako prílohu mžeme použiť aj zemiaky, ryžu čo kto má rád.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť