Mäsová roláda plnená praženicou, špargľa na masle

Popis

A začalo sa obdobie špargle, vždy sa naň veľmi teším Úsmev. Rada ju používam na rôzne spôsoby ale najviac mi chutí len tak buď blanžírovaná alebo na rýchlo opečená s rôznymi omáčkami. Teraz som ju použila ako prílohu k obedu.

Mäsová roláda plnená praženicou, špargľa na masle - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

mäsová roláda
3⁄4kilogramovmleté bravčové pliecko
2decilitresmotany na šľahanie
1čajová lyžičkasoľ
1⁄4čajová lyžičkamleté čierne korenie
1⁄2čajová lyžičkasóda bicarbóna
3kusyvajicka
1kuscibuľa
2polievkové lyžiceolej
9plátkyšunka
10plátkysedliacka šunka
1zväzokšpargľa zelená
1polievková lyžicaolivový olej
1polievková lyžicamaslo, soľ, korenie

Inštrukcie

Pomleté mäso spracujeme so smotanou, soľou, korením a sódou bicarbónou. Dobre vymiešame aby sa smotama vstrebala do mäsa a necháme do rána odpočívať. Na druhý deň si pripravíme praženicu - na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme vajíčka a vymiešame nie moc tuhú praženicu, trochu osolíme,okoreníme. Mäso si rukami rozlačíme na alobale do požadovaného tvaru - hrúbku nechať asi 1 cm. Môžeme ho potrieť horčicou (podľa chute), naukladáme naň plátky šunky a rozotrieme praženicu. Ja som na ňu "hodila" nakrájané kúsky končekov špargle, môžýe sa posypať mrazeným hrachom. Pomocou alobalu stočíme do rolády, na ktorú naukladáme údenú šunku typu sedliackej aby tam bolo aj trochu tuku. Okolo rolády alobal potrieme trochou oleja, zabalíme, preložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 st. Pečieme približne 30 - 40 min. Potom alobal na vrchu rozrežeme, otvoríme - ja som okole rolády pridala plátky zemiakov a dáme piecť ešte na 20 min. alo sa pekne červenala, zemiaky sa stihnú za tú dobu upiecť.

Očistenú špargľu ( zelenú nem usíme šúpať) si pomaly opeláme na panvicina oleji s maslo. Na záver trochu osolíme a posypeme čerstvo namletým korením....na tanieri pridáme plátky rolády, zemiaky, podľa chuti díp.

Za studena zvyšok rolády bol použitý na misy pre kupačov Veľký úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Huraaaa- a je po pôste a je to mäso. A k tomu špargľa Srdce... u nás také jem sama a aspoň mi viac zostane.Tlieskam 

Počuj, prečo sóda do rolády? Ešte som sa nestretla. Má to nejaký dôvod?

Celkove do mletého mäsa dávam trochu sódy, ostane šťavnatá a nadýchaná, nemá tendenciu sa vysušiť a byť tuhé keď tam nie je pečivo. Chuťovo to vôbec necítiť.

Vyskúšame. Mrkám

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok