Nokerle s vajcom

Popis

Nokerle - nočky - halušky... pomenovanie rôzne ale výsledok ten istý... u nás nokerle voláme z múky,vajíčka, vody alebo z cesta z varených zemiakov...halušky u nás voláme z cesta zo surových zemiakov...

Jednoduché, rýchle jedlo, ktoré poznáme z detstva a pochutíme si na ňom kedy koľvek....

Nokerle s vajcom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

nokerle
350gramovpolohruba muka
1kusvajce (L)
1čajová lyžičkasoľ
praženica
3polievkové lyžiceolej
3kusyvajce, soľ

Inštrukcie

Dáme si do väčšieho hrnca zohriať vodu, osolíme. Kým nám zovrie urobíme si cesto na nokerle - múku, vajce ,soľ vymiešame s postupným pridávaním vlažnej vody na hladké polotuhé cesto - také aby sa nám cez haluškáreň pekne dali nahádzať do vriecej vody. Kým nám zovrú tak si urobíme riedku praženicu z oleja a vajíčok ... ked nám nokerle začnú vystupovať hore, necháme ešte prevrieť 5 min., scedíme, repáchneme tepou vodou a pridáme k vajíčka. Dobre premiešame aby sa nokerle obalili vajíčkami, podľa chuti osolíme a môžeme prodať aj ml. biele korenie.

A si ich chcete vylepšiť Mrkámpraženičku urobte na pekne prerastenej slaninke...potom ale pozor na dosolenie.

Podávame so šalátom, kyslými uhorkami, čalamádou skratka podľa chuti.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok