
M.á.r.i.a | Tekvicové halušky so smotanovo-syrovou omáčkou
Stále pôstujeme , ešte sa objavili malé tekvice tak jedna padla za obeť, nemusia byť vždy zemiakové a slaninka v pôste...nuž nie som ortodoxná tak trochu som si dovolila zhrešiť
Ingrediencie
Halušky: | ||
500 | gramov | tekvica maslová |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | detská krupica |
2 | polievkové lyžice | Solamyl |
100 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Omáčka: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | encián |
125 | gramov | Philadelphia syr |
2 | štipky | biele korenie mleté |
1 | štipka | muškátový oriešok |
Postup
Očistenú tekvicu rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme krupicu zamiešame, necháme 10 min odpočinúť.
Potom zmiešame Solamyl, vajce, soľ a postupne podľa potreby hladkú múku, aby sme dostali hladké a primerane tuhé cesto.
Halušky cez sito nahádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Necháme variť kým nevyplávajú na hladinu, potom scedíme a zmiešame s omáčkou.
Omáčka: Zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme najemno nastrúhaný Encián a Philadelphiu syr. Miešame kým sa syry nerozpustia a nevznikne kompaktná hmota. Dochutíme koreninami a podľa potreby dosolíme.
Na tanieri posypeme slaninovými čipsami.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou
Martuška 123
Zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou
Lahodná a jednoduchá zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou je ideálne jedlo na letné dni. Skvelé ako hlavný chod aj sýta večera.
Makovo-ríbezľový koláč
Kamila | Makovo-ríbezľový koláč
Makovo-ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii, ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.