
Kedysi som to volala paella, ale kedze si nechcem proti sebe postvat spanielsky narod, tak bude len palla ( a kludne aj na r.t :-D )
500 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | cibuľa |
500 | gramov | ryža |
300 | millilitrov | lečo |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | trojfarebné korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | karí |
Tento recept sa zacal u nas varit davno. Povodne malo byt z neho rizoto, ale netrafila som spravne korenie a ani pozadovana zelenina nebola v dosahu.
Potom som nasla v regali korenie pod nazvom paella a na nom recept, ktory sa docela podobal mojemu. Prosim, prisni dodrziavaci zvykov a tradicnych chuti, budte zhovievavi. Takto sa to narodilo:
Nakrajam cibulu. Poplaceme si pri nej do lubovole, lebo jej potrebujeme hodne. Ked nou zakryjeme dno, prilejeme jej pekne olej a dame smazit.
Medzitym si nakrajame na sliziky masicko. Teraz nastal okamih, ktory zmenil dejiny mojej kuchyne - nasmatrame totiz bez pozretia po sacku s korenim a zjacime, ked zistime, ze to neni cervena paprika, ale zlte kari.
Prichadza do dveri manzel ratovat si zenu a tak duchapritomne prikryjeme tu skazu masom, aby chlap nevidel, co sme vyviedli.
Manzel nas polutuje, potulka a my mu poza chrbat maso premiesame a prisolime, stale v napati aby sa pod pokrievku nekukol a frisko frisko tam prihodime umytu ryzu a podlejeme vodou skoro tolko ako pri normalnom rizote.
Stiahneme ohen na minimum a odtrilkujeme s muzickom do vedlajsej miestnosti tuho dumajuc, ako z tej zltej paprikove rizoto sa da este urobit.
V chvate zistime, ze ani zelenina tradicneho rizotoveho typu doma niet, zato vsak objavime minulorocne leco, tak ho tam supneme a dufame, ze ten kecup prerazi zlte sfarbenie.
Tradicne leco nesklame, vsetko je cervene, ale divne to vonia. Divne, ale dobre.
Zas odlakame pozornost muza na rizoto sa tesiaceho a cakame, kym sa to vsetko vypari, vybuble a dovari.
Medzicasom manzela tak namotame, ze ked mu na tanier naservirujeme veceru, nezbada ani zmenu jedla - proste mu huba z toho palla.
Salaty kyseo a taktiez ogarky zavarene
skoda ,ze tu nieje oblizujuci sa smajlik..hned by som ich tu par capla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja sa priznám bez boja, že recepty, v ktorých sa lečo používa ako "prísada" nemusím. Takže tentokrát asi nebudem skúšať.
Lečo milujem, ale len ako samostatné jedlo, s našou dobrou domácou klobásečkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani sa mi citat nechce ten recept,ked okolo toho pises take "omacky".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ved tie omacky su najrajsie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jej recept láka,lečo tuho môžem...
a kari tiež
a s tou "úžasnou omáčkou" v recepte to priam láka vyskúšať !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
opis famooozny
len ja bohuzial neznasam leco..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
TY NEZNASAS LECO?????????????????????????????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
od mala malinkatého..ak by som mala umriet od hladu tak neviem neviem ci sa radsej smrt vyberiem alebo leco.. chvalabohu ani moj muz ho nemusi tak ho ani nevarim..a po lece nie som schopna ani riady umyt!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale papriku a rajciny dúfam môžeš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to mozem ale nie vo varenom stave..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto mi príde, ako keď Lipták povie, že nerád bryndzové halušky - veď to je priam rúhanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no sak ja viem adus..madarka co nemá rada leco je nieco strasné ze? ale nepomozem si...striasa ma uz len pri pomysleni nan..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a co mas proti zltej ryzi? sak by som to nehala tak, ze to je taky receeeeept!!!
u nas zlta ryza ide
a leco ja tiez radsej extra
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že máti radi moje omáčky . Inak, varené smotanové robím fest dobré - fuj fuj samochváľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To ma musíš naučiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robievam, no trošku inak...hlavne pridávam cesnak a iné koření pro vaření ale opis, ako vždy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Očakávam reakciu Ja_hodky. Dúfam, že ju niekde nezvalilo pod PC, kým to dočítala .
Lia - čul dumám - cesnak hej, len som ho tam davno nedala. A veru to chutilo inak, ako obyčajne.
Dnes sa na to chystám so zdravým lookom - tofu a celozrnna rýža. Potom podám hlásenie - ak toľko zdravia prežijem .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podaj správu-už sa teším...toto by ma asi nenapadlo, ale môže to byť dobrotka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nepalla som pod stol . Spanieli nemaju sajnu ako sa to spravne robi predsa...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No Ja_hodka, som rada ze s nepalla.
Lia - k vega verzi som sa nedostala, lebo som otvorila vakuove tofu a predstav s, oni tu sfnu predtym zabudli odchlpatit, ked z nej to tofu robili alebo ako si to mam vysvetlit, ale na tom tofu bola normalne chlpata vrstva velkosti 2centu. Takze nehladiac nato, ze este 17 dni to malo byt dobre, som to smahla do kosa. A kedze som bola desivo hladna a natur ryza sa poooomaly vari, svacla som na tu cibulu klobasku, pridala to leco a doklepla vajickami a dufam, ze Fantika necita . Takze miesto extra zdravej palle som mala extra nezdravo DOBRE leco
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fantika cita a smeje sa popod fuzy.. kym ma to leco nikto nenuti jest tak mi nevadiii..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to na ten syr...inak, ako vždy
dala som nový recepis na rizoto, len škoda, že nemám ten cesnak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenka, zbožňujeeeeeem tvoje "ústne podanie" receptov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musis ma naucit ako "odtrilkujem" s muzom do vedlajsej miestnosti - s mojim barytonikom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nooo - odtrilkovať sa dá aj s altom - barytón je chlapský . Taký priemerný.
A trilkuje sa tak , že rýchlo po sebe urobíš ozdobu - to v hudbe. V reále môžeš okolo toho chlapa obehávať zprava doľava ako slnečnica, resp. dokola ako satelitná družica .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty