reklama

Paella po slovensky

Pridal/a balalajka dňa 31. 03. 2011 - 22:56 - Recepty balalajka
obrázok k receptu

reklama

Kedysi som to volala paella, ale kedze si nechcem proti sebe postvat spanielsky narod, tak bude len palla ( a kludne aj na r.t :-D )

Ingrediencie
500 gramov kuracie prsia
1 kus cibuľa
500 gramov ryža
300 millilitrov lečo
1⁄4 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička trojfarebné korenie
1⁄2 čajová lyžička karí
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tento recept sa zacal u nas varit davno. Povodne malo byt z neho rizoto, ale netrafila som spravne korenie a ani pozadovana zelenina nebola v dosahu.

Potom som nasla v regali korenie pod nazvom paella a na nom recept, ktory sa docela podobal mojemu. Prosim, prisni dodrziavaci zvykov a tradicnych chuti, budte zhovievavi. Takto sa to narodilo:

Nakrajam cibulu. Poplaceme si pri nej do lubovole, lebo jej potrebujeme hodne. Ked nou zakryjeme dno, prilejeme jej pekne olej a dame smazit.

Medzitym si nakrajame na sliziky masicko. Teraz nastal okamih, ktory zmenil dejiny mojej kuchyne - nasmatrame totiz bez pozretia po sacku s korenim a zjacime, ked zistime, ze to neni cervena paprika, ale zlte kari.

Prichadza do dveri manzel ratovat si zenu a tak duchapritomne prikryjeme tu skazu masom, aby chlap nevidel, co sme vyviedli.

Manzel nas polutuje, potulka a my mu poza chrbat maso premiesame a prisolime, stale v napati aby sa pod pokrievku nekukol a frisko frisko tam prihodime umytu ryzu a podlejeme vodou skoro tolko ako pri normalnom rizote.

Stiahneme ohen na minimum a odtrilkujeme s muzickom do vedlajsej miestnosti tuho dumajuc, ako z tej zltej paprikove rizoto sa da este urobit.

V chvate zistime, ze ani zelenina tradicneho rizotoveho typu doma niet, zato vsak objavime minulorocne leco, tak ho tam supneme a dufame, ze ten kecup prerazi zlte sfarbenie.

Tradicne leco nesklame, vsetko je cervene, ale divne to vonia. Divne, ale dobre.

Zas odlakame pozornost muza na rizoto sa tesiaceho a cakame, kym sa to vsetko vypari, vybuble a dovari.

Medzicasom manzela tak namotame, ze ked mu na tanier naservirujeme veceru, nezbada ani zmenu jedla - proste mu huba z toho palla.

Doplňujúce poznámky

Salaty kyseo a taktiez ogarky zavarene

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

NIA123, Št, 31. 03. 2011 - 23:03

Tlieskam skoda ,ze tu nieje oblizujuci sa smajlik..hned by som ich tu par capla

adus, Pi, 01. 04. 2011 - 08:22

Ja sa priznám bez boja, že recepty, v ktorých sa lečo používa ako "prísada" nemusím. Takže tentokrát asi nebudem skúšať.
Lečo milujem, ale len ako samostatné jedlo, s našou dobrou domácou klobásečkou

vierča, Pi, 01. 04. 2011 - 08:40

Ani sa mi citat nechce ten recept,ked okolo toho pises take "omacky".

Kamila, Pi, 01. 04. 2011 - 09:43

Ved tie omacky su najrajsie. Pohoda

danielaa71, Pi, 01. 04. 2011 - 09:02

jej recept láka,lečo tuho môžem...
a kari tiež
a s tou "úžasnou omáčkou" v recepte to priam láka vyskúšať !!!

fantika, Pi, 01. 04. 2011 - 09:29

opis famoooznyVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe len ja bohuzial neznasam leco..

balalajka, Pi, 01. 04. 2011 - 10:06

TY NEZNASAS LECO????????????????????????????? Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

fantika, Pi, 01. 04. 2011 - 10:10

od mala malinkatého..ak by som mala umriet od hladu tak neviem neviem ci sa radsej smrt vyberiem alebo leco..Vyplazený jazyk chvalabohu ani moj muz ho nemusi tak ho ani nevarim..a po lece nie som schopna ani riady umyt!!Hambím sa

balalajka, Pi, 01. 04. 2011 - 10:12

Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev
ale papriku a rajciny dúfam môžeš Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

fantika, Pi, 01. 04. 2011 - 10:14

to mozem ale nie vo varenom stave..Mrkám

adus, Pi, 01. 04. 2011 - 12:17

Tak toto mi príde, ako keď Lipták povie, že nerád bryndzové halušky - veď to je priam rúhanieMrkám Mrkám Mrkám

fantika, Pi, 01. 04. 2011 - 13:03

no sak ja viem adus..madarka co nemá rada leco je nieco strasné ze?Váľam sa od smiechu po podlahe ale nepomozem si...striasa ma uz len pri pomysleni nan..Vyplazený jazyk

eva m, Pi, 01. 04. 2011 - 09:46

a co mas proti zltej ryzi? sak by som to nehala tak, ze to je taky receeeeept!!!
u nas zlta ryza ideMrkám
a leco ja tiez radsej extraMrkám
Eva Slnko

balalajka, Pi, 01. 04. 2011 - 10:16

Som rada, že máti radi moje omáčky Úsmev . Inak, varené smotanové robím fest dobré - fuj fuj samochváľa Chichocem sa

lia6, Pi, 01. 04. 2011 - 12:51

Robievam, no trošku inak...hlavne pridávam cesnak a iné koření pro vařeníMrkám ale opis, ako vždyÁno Slnko

balalajka, Pi, 01. 04. 2011 - 14:42

Očakávam reakciu Ja_hodky. Dúfam, že ju niekde nezvalilo pod PC, kým to dočítala Veľký úsmev .
Lia - čul dumám - cesnak hej, len som ho tam davno nedala. A veru to chutilo inak, ako obyčajne.
Dnes sa na to chystám so zdravým lookom - tofu a celozrnna rýža. Potom podám hlásenie - ak toľko zdravia prežijem Chichocem sa .

lia6, Pi, 01. 04. 2011 - 19:40

Podaj správu-už sa teším...toto by ma asi nenapadlo, ale môže to byť dobrotkaÁno Slnko

ja_hodka (bez overenia), Pi, 01. 04. 2011 - 19:04

nepalla som pod stol Chichocem sa. Spanieli nemaju sajnu ako sa to spravne robi predsa...Mrkám

balalajka, So, 02. 04. 2011 - 20:06

No Ja_hodka, som rada ze s nepalla.
Lia - k vega verzi som sa nedostala, lebo som otvorila vakuove tofu a predstav s, oni tu sfnu predtym zabudli odchlpatit, ked z nej to tofu robili alebo ako si to mam vysvetlit, ale na tom tofu bola normalne chlpata vrstva velkosti 2centu. Takze nehladiac nato, ze este 17 dni to malo byt dobre, som to smahla do kosa. A kedze som bola desivo hladna a natur ryza sa poooomaly vari, svacla som na tu cibulu klobasku, pridala to leco a doklepla vajickami a dufam, ze Fantika necita Veľký úsmev . Takze miesto extra zdravej palle som mala extra nezdravo DOBRE leco Mrkám .

fantika, So, 02. 04. 2011 - 21:29

fantika cita a smeje sa popod fuzy..Vyplazený jazyk kym ma to leco nikto nenuti jest tak mi nevadiii..Mrkám Veľký úsmev

lia6, So, 02. 04. 2011 - 20:09

Prekvapenie to na ten syr...inak, ako vždyVeľký úsmev Áno dala som nový recepis na rizoto, len škoda, že nemám ten cesnakSlnko

kefara, So, 02. 04. 2011 - 23:41

Lenka, zbožňujeeeeeem tvoje "ústne podanie" receptov Áno Bozkávam Slnko

Core, Po, 04. 04. 2011 - 23:37

Musis ma naucit ako "odtrilkujem" s muzom do vedlajsej miestnosti - s mojim barytonikom.Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Ut, 05. 04. 2011 - 06:29

Nooo - odtrilkovať sa dá aj s altom - barytón je chlapský Mrkám. Taký priemerný.
A trilkuje sa tak , že rýchlo po sebe urobíš ozdobu - to v hudbe. V reále môžeš okolo toho chlapa obehávať zprava doľava ako slnečnica, resp. dokola ako satelitná družica Úsmev .

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama