
celkom vďačný obed,alebo aj večera.
4 | kusov | listy z kapusty |
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | rasca drvená | |
Omáčka: | ||
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | kus | cibuľa |
100 | gramov | koreňová zelenina |
4 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
trocha | soľ | |
trocha | korenie na divinu | |
2 | decilitre | vývar |
trocha | cukor | |
trocha | ocot | |
Plnka: | ||
300 | gramov | mleté mäso |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žemľa |
trocha | mlieko |
Na masle opražíme cibuľku,koreňovú zeleninu,zaprášime múkou,opražíme,pridáme pretlak,soľ,korenie,zalejeme vývarom.Dochutíme cukrom,octom,do mäkka uvaríme a rozmixujeme.(ja ešte nakoniec pridám na slížiky nakrájanú kapustu) Kapust.listy obvaríme krátko vo vode,necháme odkvapkať,tvrdé rebrá odrežeme a prestrieme.Na každý list spravíme kôpku z mäsa,ktoré sme si zarobili s namočenou žemľou,cibuľou,cesnakom,vajíčkom a koreninami a soľou.Zavinieme,vložíme do hrnca s omáčkou a dusíme tak 20-25 min. Ja k tomu robievam knedľu.
Toto jedlo mám velmi rada.Snád ked budem už v menšej rodine si to znova uvarím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento recept mám už veľmi dávno a rada to varím