reklama

Príloha z bielej spargle

Pridal/a ivet@ dňa 27. 05. 2014 - 13:10 - Recepty ivet@
Príloha z bielej spargle, Hlavné jedlá, recept, ivet@

reklama

Netradičná príloha

Ingrediencie
1 kilogram biela špargľa
1 polievková lyžica cukor
60 gramov maslo
50 gramov múka
100 gramov smotana na šľahanie
  trocha soľ
  trocha biele víno
  trocha citrónová šťava
1 zväzok petržlenová vňať
  trocha mleté čierne korenie
  trocha muškátový oriešok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1.Sparglu osupat a konce odkrojit (asi 1 cm) a sparglu nakrajat na kusky velke asi 2 cm

2.Sparglove supky varit asi 10 minut. Precedit, supky vyhodit, sparglovu vodu ochutit solou, maslom a cukrom (podla chuti), priviest do varu, pridat kusky spargle a varit 8-10 minut. Zliat a sparglovu vodu odstavit na bok.

3. maslo rozpustit v hrnci, pridat muku za staleho miesania, zobrat zo sporaka a za staleho miesania pridat asi 1/3 sparglovej vody. Postavit na sporak a pomaly primiesavat ostatnu sparglovu vodu.

4. Priviest do varu, ked voda zhustne, pridat smotanu, primiesat biele vino, dochutit citronovou stavou, solou, mletym korenim, mletym (postruhanym) muskatovym orieskom.

5. Pridat sparglu do horucej omacky a zohriat.

6. Nasekanu petrzlenovu vnat pridat tesne pred podavanim.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama