
Netradičná príloha
1 | kilogram | biela špargľa |
1 | polievková lyžica | cukor |
60 | gramov | maslo |
50 | gramov | múka |
100 | gramov | smotana na šľahanie |
trocha | soľ | |
trocha | biele víno | |
trocha | citrónová šťava | |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok |
1.Sparglu osupat a konce odkrojit (asi 1 cm) a sparglu nakrajat na kusky velke asi 2 cm
2.Sparglove supky varit asi 10 minut. Precedit, supky vyhodit, sparglovu vodu ochutit solou, maslom a cukrom (podla chuti), priviest do varu, pridat kusky spargle a varit 8-10 minut. Zliat a sparglovu vodu odstavit na bok.
3. maslo rozpustit v hrnci, pridat muku za staleho miesania, zobrat zo sporaka a za staleho miesania pridat asi 1/3 sparglovej vody. Postavit na sporak a pomaly primiesavat ostatnu sparglovu vodu.
4. Priviest do varu, ked voda zhustne, pridat smotanu, primiesat biele vino, dochutit citronovou stavou, solou, mletym korenim, mletym (postruhanym) muskatovym orieskom.
5. Pridat sparglu do horucej omacky a zohriat.
6. Nasekanu petrzlenovu vnat pridat tesne pred podavanim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty