
Sladké palacinky má rád asi každý, ale aj tie slané majú svoje čaro. Sú vhodné na obed aj na večeru.
Ingrediencie
6 | kusov | palacinky |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | červená paprika |
1 | polievková lyžica | olej |
6 | kusov | kelový list |
6 | polievkové lyžice | tvrdý syr |
100 | gramov | bryndza |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
Na obaľovanie a vyprážanie: | ||
vajce | ||
strúhanka | ||
hladká múka | ||
olej |
Postup
Palacinky si urobíme podľa svojho receptu, stačí vynechať cukor.
Na osobu rátame 2 ks, pre veľmi hladných aj viac, ale je to sýte.
Kelové listy oblanšírujeme a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame na kocky, papriku na prúžky a spolu podusíme na oleji, jemne osolíme a okoreníme, necháme vychladnúť.
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou. Máme všetko pripravené a tak môžeme začať plniť a baliť. Palacinku natrieme bryndzou, poležíme nato kelový list, do stredu dáme dusenú cibuľu s paprikou a zasypeme strúhaným syrom. Okraje zahneme a stočíme do roládky.
Obalíme v trojobale a vysmážame na oleji. Dáme na šalátové listy, trochu zeleniny podľa chuti a kyslá smotana, môže byť tatarka alebo dip podľa chuti.
Plnka do palacinky môže byť rôzna napr. špenátová, šampiňónová, rôzna nastrúhaná a trochu udusená zelenina, ale syr treba dať vždy, urobí dobrú chuť, ale aj drží plnku.



- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.