reklama

Zemiakové šišky

Pridal/a fidorka dňa 26. 01. 2012 - 17:15 - Recepty fidorka
obrázok k receptu

reklama

Fašiangová pochúťka

Ingrediencie
1 kilogram hladká múka
30 dekagramov zemiaky
4 kilogramov žĺtok
42 gramov droždie
  trocha mlieko
  trocha cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zarobíme kvások, potom zamiesime cesto spolu so zemiakmi a prilievame vlažné mlieko podľa potreby, koľko prijme.

Cesto nesmie byť riedke, musí byť hustejšie, lebo zemiakmi sa to zriedi a potom sa s tým zle pracuje.

Po vykysnutí klasicky vykrajujeme šišky a vyprážame. Ja niekedy zarobím ešte makovú plnku, alebo orechovú a zaviniem do cesta, vyformujem do tvaru valčeka, nechám podkysnúť a vyprážam ako pirohy.

Keď robím šišky, tak z bielkov ušľahám nad parou sneh, ale keď robím pirohy, tak ich odložím do mrazničky a miniem keď potrebujem.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama