Fašiangová pochúťka
1 | kilogram | hladká múka |
30 | dekagramov | zemiaky |
4 | kilogramov | žĺtok |
42 | gramov | droždie |
trocha | mlieko | |
trocha | cukor |
Zarobíme kvások, potom zamiesime cesto spolu so zemiakmi a prilievame vlažné mlieko podľa potreby, koľko prijme.
Cesto nesmie byť riedke, musí byť hustejšie, lebo zemiakmi sa to zriedi a potom sa s tým zle pracuje.
Po vykysnutí klasicky vykrajujeme šišky a vyprážame. Ja niekedy zarobím ešte makovú plnku, alebo orechovú a zaviniem do cesta, vyformujem do tvaru valčeka, nechám podkysnúť a vyprážam ako pirohy.
Keď robím šišky, tak z bielkov ušľahám nad parou sneh, ale keď robím pirohy, tak ich odložím do mrazničky a miniem keď potrebujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.