Zemiakové šišky

Popis

Fašiangová pochúťka

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

  1kg hladkej múky
  30 dkg varených postrúhaných zemiakov
  4 žĺtka
  1 kocka droždia (40g)
  mlieko,cukor podľa potreby

Inštrukcie

Zarobíme kvások,potom zamiesime cesto spolu so zemiakmi a prilievame vlažné mlieko podľa potreby,koľko prijme.Cesto nesmie byť riedke,musí byť hustejšie,lebo zemiakmi sa to zriedi a potom sa s tým zle pracuje.Po vykysnutí klasicky vykrajujeme šišky a vyprážame. Ja niekedy zarobím ešte makovú plnku,alebo orechovú a zaviniem do cesta,vyformujem do tvaru valčeka,nechám podkysnúť a vyprážam ako pirohy. Keď robím šišky,tak z bielkov ušľahám nad parou sneh,ale keď robím pirohy,tak ich odložím do mrazničky a miniem keď potrebujem.(sun)
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok