
reklama
Fašiangová pochúťka
Ingrediencie
1 | kilogram | hladká múka |
30 | dekagramov | zemiaky |
4 | kilogramov | žĺtok |
42 | gramov | droždie |
trocha | mlieko | |
trocha | cukor |
Postup
Zarobíme kvások, potom zamiesime cesto spolu so zemiakmi a prilievame vlažné mlieko podľa potreby, koľko prijme.
Cesto nesmie byť riedke, musí byť hustejšie, lebo zemiakmi sa to zriedi a potom sa s tým zle pracuje.
Po vykysnutí klasicky vykrajujeme šišky a vyprážame. Ja niekedy zarobím ešte makovú plnku, alebo orechovú a zaviniem do cesta, vyformujem do tvaru valčeka, nechám podkysnúť a vyprážam ako pirohy.
Keď robím šišky, tak z bielkov ušľahám nad parou sneh, ale keď robím pirohy, tak ich odložím do mrazničky a miniem keď potrebujem.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.