Popis
Fašiangová pochúťka

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
1kg hladkej múky | ||
30 dkg varených postrúhaných zemiakov | ||
4 žĺtka | ||
1 kocka droždia (40g) | ||
mlieko,cukor podľa potreby |
Inštrukcie
Zarobíme kvások,potom zamiesime cesto spolu so zemiakmi a prilievame vlažné mlieko podľa potreby,koľko prijme.Cesto nesmie byť riedke,musí byť hustejšie,lebo zemiakmi sa to zriedi a potom sa s tým zle pracuje.Po vykysnutí klasicky vykrajujeme šišky a vyprážame.
Ja niekedy zarobím ešte makovú plnku,alebo orechovú a zaviniem do cesta,vyformujem do tvaru valčeka,nechám podkysnúť a vyprážam ako pirohy.
Keď robím šišky,tak z bielkov ušľahám nad parou sneh,ale keď robím pirohy,tak ich odložím do mrazničky a miniem keď potrebujem.(sun)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť