"Cuketujeme" ....mám rada toto obdobie hlavne keď jej je už veľa a vymýšľam čo s ňou. Polievky na všetky možné spôsoby, vyprážaná, do koláčov na slano aj sladko, šaláty ale aj zmes na hrianky....mňam tá je dobráááá. Tento raz som všetko dala na jeden plech - rýchlovka, pieklo sa samo

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
300 | gramov | zemiak |
300 | gramov | cuketa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | mletá rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
2 | kusy | kuracie stehná |
Inštrukcie
Zemiaky, cesnak očistíme, cuketu nešúpeme. Nastrúhame na tenké plátky aj s cesnakom. Spolu na pekáčiku zmiešame s olejom, s rascou, korením, soľ som dala málo lebo stehná boli údené. Rozložíme rovnomerne na pekáčik, položíme na to kuracie stehná ( ak dáme čerstvé treba ich osoliť ). Pekáčik prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 30min. Potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte 20 min. - podľa potreby aby bolo mäsko mäkké.
Postup:
