
Ako som to tu už raz priznala, kyslá kapusta sa v našom jedálničku neobjavuje tak často, akoby som chcela. Ak nerátam kapustnicu, segedín a roládky s kyslou kapustou /recept som sem už nahodila/, tak mi zostal ešte jeden favorit s kyslou kapustou.
Závin: | ||
500 | gramov | zemiak |
1 | kus | vajce |
200 | gramov | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | maslo |
Plnka: | ||
700 | gramov | kyslá kapusta |
100 | gramov | slanina |
150 | gramov | kyslá smotana |
štipka | rasca | |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
trocha | olej |
Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu.
Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, rozpustené maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vidíš, jednoduché jedlo a koľko variant má... inak za studena mne to ešte viac chutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty