reklama

Zemiakový závin s kyslou kapustou

Pridal/a anjeli dňa 12. 01. 2018 - 18:05 - Recepty anjeli
Zemiakový závin s kyslou kapustou, Hlavné jedlá, recept, anjeli

reklama

Ako som to tu už raz priznala, kyslá kapusta sa v našom jedálničku neobjavuje tak často, akoby som chcela. Ak nerátam kapustnicu, segedín a roládky s kyslou kapustou /recept som sem už nahodilaMrkám/, tak mi zostal ešte jeden favorit s kyslou kapustou.

Ingrediencie
Závin:
500 gramov zemiak
1 kus vajce
200 gramov polohrubá múka
3 polievkové lyžice maslo
Plnka:
700 gramov kyslá kapusta
100 gramov slanina
150 gramov kyslá smotana
  štipka rasca
  štipka soľ
  štipka mleté čierne korenie
  trocha olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu.

Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, rozpustené maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame.

Doplňujúce obrázky
Zemiakový závin s kyslou kapustou, Hlavné jedlá, recept, anjeli, 1
Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Pi, 12. 01. 2018 - 20:11
Jeeej ďakujem za pripomenutie dávno som nerobila. Len ja dávam hrubú múku a do plnky nedávam smotanu, tú potom dám ako prílohu. Je to fajnota za tepla aj studena.
anjeli, Pi, 12. 01. 2018 - 20:13

No vidíš, jednoduché jedlo a koľko variant má... inak za studena mne to ešte viac chutí.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama