Zemiakový závin s kyslou kapustou.

Pridal/a anjeli

Ako som to tu už raz priznala, kyslá kapusta sa v našom jedálničku neobjavuje tak často, akoby som chcela. Ak nerátam kapustnicu, segedín a roládky s kyslou kapustou /recept som sem už nahodilaMrkám/, tak mi zostal ešte jeden favorit s kyslou kapustou.

Zemiakový závin s kyslou kapustou. - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Závin
500gramovzemiakov uvarených v šupke
1kusvajce
200gramovpolohrubej múky
3polievkové lyžicerozpusteného masla
plnka
700gramovkyslej kapusty
100gramovslaniny
150gramovkyslej smotany
 štipkarasce
 štipkasoli
 štipkamletého čierneho korenia
 trochaoleja na potretie

Inštrukcie

Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu.

Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame.

Postup: 

Zemiakový závin s kyslou kapustou. - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok