Hrnčekové knedle

Popis

Jednoduché a hlavne veľmi chutné knedlíky

Hrnčekové knedle - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojnejaké noviny
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1šálkahrubej múky
1šálkamlieko
2kusyvajcia
2kusyrožky
 trochasoľ
 zväzokpetržlenová vňať

Inštrukcie

Zmiešame hrubú múku, mlieko, 2 žĺtky a štipku soli, pridáme rožky pokrájané na kocečky (najlepšie sú z predchádzajúceho dňa, ale dá s aj z čerstvých alebo úúúplne starých), posekanú petržlenovú vňať a sneh z 2 bielkov, všetko pekne zľahka premiešame

Hmotu plníme do hrnčekov (šálok) vymastených, ideálne masťou, ale zbaví aj maslo či iný tuk, hlavne to musí byť dobre pomastené všade, aby sa dali dobre vyklopiť.

Hrnčeky plníme tak iba do 2/3, cesto by nám inak vybehlo. Dáme variť do hrnca s vriacou vodou na 30 min. Vody musí byť tak, aby siahala iba cca do 1/3 výšky hrnkov. Varíme prikryté! Po uvarení rýchlo popicháme hrnčeky, aby vyfučala para, vyberieme z hrnca a vyklopíme.

Zdroj foto: pixabay.com

Poznámky

Píšem si to sem, lebo tento recept, hoci je jednoduchý, nikdy si presne nepamätám, koľko je čoho (okrem tých 2 rožkov) a permanentne ho strácam a potom prepadám hrooooznej panike Ale inak, sú to úplne najlepšie knedle aké poznám, u nás doma tromfnú aj klasickú kysnutú od mamičky ;-)

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)

Komentáre

Dík Bozkávam vytrhla si mi tŕň z päty. Od obeda zostala kapusta, mäso a knedla nikde....:-|
Tak som hneď aj receptík vyskušala,:-) Práve som ich vyklopila z pohárov. Vynikajúce Áno Akorát som dala trochu málo soli, nabudúce aspon pol lyžičky. Skvelý a jednoduchý recept. A ešte som aj minula staré rožky .;-)

A neprasknú poháre

Keď som to včera robila a začali mi štrkotať v hrnci poháre, zúfalo som hľadala "HELP", rozumej, či nie je pripojená Adus na akútnu otázku. Hm ,nebola. Mlčím Tak som si povedala ,že pokial nezbieram, črepy a netečie krv, tak sa len tak ľahko nedám. A nerozbili sa,:-) ale klepotali v tom hrnci statočne(giggle)

áno, môžem potvrdiť, je to tak, hrkotať hrkocú, ale neprasknú

joj, to sa teším, že som pomohla a že chutili
variť sa síce musia tú polhodinku, ale inak je to rýchle a nenáročné na prípravu a hlavne vieš ich urobiť aj tam, kde je príprava klasickej kysnutej knedle nepredstaviteľná

Až teraz som sa dostala aj k receptom . Malá rada : ja keď robím tieto hrnčekové , dám na dno nádoby poskladanú utierku , hrnčeky nehrkocú . A knedle sú fakt báječné , Aduš .(y)

A keby sa to dalo ako keď ohrievaš knedle?(flower) KvietokKvietok

Neviem, neskúšala som, mne to takto celkom vyhovuje, no a neviem, na to aby sa z toho urobila knedľa ako niečo čo drží (pred uvarením) pokope aj bez toho hrnku je to cesto priveľmi riedke. Takže to musí do niečoho, čo tomu dá tvar. No a v hrnku - neviem či by sa to v tom "ohrievači" uvarilo ...
Inak mám na to varenie vyčlenené také staršie hrnky, čo majú napr. obité ušká a pod. takže keby sa aj náhodou praskli, nevadí.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok