Langoš na kyslom mlieku

Popis

Fajný langoš,ktorý môžme zobrať so sebou k vode,či na výlet
Langoš na kyslom mlieku - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojvarecha
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

  400 g polohrubej múky
  2,5-3 dl kyslého mlieka alebo kefíru...
  0,5 kl soli
  1 kl sódy bicarbóny
  1 kl cukru
  tuk na vyprážanie

Inštrukcie

Zo surovín izbovej teploty si v miske vypracujeme vláčne cesto,ktoré sa nelepí na steny misky.Prikryté ho necháme odpočívať asi 45 minút. Potom ho vyklopíme na dosku,ušúľame valec,z ktorého odkrajujeme kúsky a vyvaľkáme ich na okrúhle placky hrubé asi 3mm.Z tohoto množstva mi vyšlo 10 ks. Popicháme ich vidličkou a opäť necháme postáť asi 15 minút. Vyprážame na horúcom tuku.Upečú sa rýchlo,pri pečení sa krásne nafúknu. Podľa chuti ich potrieme popučeným cesnakom rozmiešaným vo vode,kečupom alebo tatárskou omáčkou,posypeme strúhaným syrom.Môžme ich natrieť aj lekvárom a pocukrovať.Vyskúšajte,sú fajné a sýte.;-) :-) (flower) (sun) [img_assist|nid=33761|title=Langoš na kyslom mlieku|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75]
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam - leto a langose to ide ruka v ruke pre mna. ÁnoÁnoÁno
A neni su tu kvasnice PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie . Este lepsie, soda sa nam nepokazi Chichocem sa .

Šak o to ide,že neide Chichocem saBozkávamKvietokSlnko
myslím na droždie Veľký úsmev

Aha tak to sú tie langoše, Lenka. No zaujímaný receptík, určite vyskušam.(sun)

Gitka,mne sa na ňom zapáčilo,že suroviny sú stále po ruke.Akurát kyslé mlieko nemusí byť furt v dome.;-) KvietokSlnko

jeziskove huslicky, zeny, preco mi toto robite....taketo dobrotky....hned ma lapil vlci hlad....a potom sa nemestim do gati....:-P Bozkávam

Nemboj mojko Objímam ,ide leto,natiahneš kraťasy na gumu Vyplazený jazyk a do jesene budeš zas jak srnka.:-* KvietokSlnko

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.