
reklama
Ďalší z mojich tradičných receptov na vianoce a silvester. A tento rok budú určite iné tvary, lebo detičky budú formičkovať.
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | tuk |
1 | kus | kyslá smotana |
soľ | ||
rasca | ||
vajce |
Postup
Z múky, tuku, smotany a štipky soli vypracovať cesto, rozvaľkať, vykrajovať kolieska. Uložiť na vymastený plech, potrieť vajíčkom, posypať kmínom a soľou. Upiecť.
Doplňujúce poznámky
Na posyp používame aj sezam alebo iné semiačka.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Kedy pecies???Pridem ochutnat!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si to vyvaľkám na cca 5 mm, ono sa to v rúre ešte zdvihne a pečiem pri cca 180-200°C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vykrajuje sa na akú hrúbku a piect pri akej teplote ?