
Koláčiky ktoré dlho nevydržia - nie že by sa kazili
1 | hrnček | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | med |
1 3⁄4 | hrnčeky | celozrnná múka |
2 1⁄2 | hrnčeky | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | hrozienka |
1 | kus | vajce |
3⁄4 | hrnček | kokos |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
250 | gramov | Hera |
1⁄2 | hrnček | orechy |
Všetko spolu zmiešať a vymiesiť vo väčšej mise na tuhšiu hmotu. Ak tam dáte celý ten tuk a bude sa hmota lepiť, je možné pridať strúhanku, ale asi je lepšie dávať tuk po častiach.
Naberať lyžičkou kôpky, na plechu vyloženom papierom na pečenie formovať placičky vo väčšej vzdialenosti - objem sa dosť zväčší!
Upiecť do hneda, rúra cca 180°, po upečení pozor pri prekladaní z plechu, koláčiky sú akoby mľandravé, po vychladnutí stuhnú na krásne chrumkavú konzistenciu.
Fajnšmekri môžu ozdobne pocákať rozpustenou čokoládou. Do cesta tiež možno pridať iné ingrediencia, ktorá máte rady/radi - semiačka, kúsky čokolády, kakao,...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty