
Zdravá maškrta veľmi osviežujúca...
80 | millilitrov | olivový olej |
100 | gramov | trstinový cukor |
2 | kusov | vajce |
100 | gramov | mleté mandle |
50 | gramov | polenta |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | kus | citrón |
trocha | soľ | |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor mletý |
Cukor si vyšľaháme s olejom a pridáme celé vajíčka. Spolu dobre vyšľaháme do peny. Pridáme všetky suché suroviny a nastrúhanú citrónovú kôru.
Formu na chlebíček si na spodu vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme. Vylejeme zmes, zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 st. približne 30 mim. Skúsime špajlou...
Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť.
Do mletého cukru postupne pridávame citrónovú šťavu a vymiešame hladkú hmotu.
Chlebíček pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou a natrieme polevou. Vrch môžeme ozdobiť kadizovaným citrónom.
Trstinový cukor nedostanete mletý, ja si ho meliem na kávovom mlynčeku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty