
Veľmi jednoduchý bezlepkový mandľový koláč s jablkami, ktorý nás úplne dostal svojou chuťou. Vhodný je aj pri histamínovej intolerancii. Ani robot nepotrebujete vytiahnuť.
Ingrediencie
4 | kusov | vajce |
40 | gramov | kokosový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
60 | millilitrov | olej |
200 | gramov | mleté mandle |
3 | kusov | jablko |
50 | gramov | mandle |
50 | gramov | mandľové lupienky |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Postup
Vo väčšej miske zmiešame mleté mandle, nasekané mandle, cukor, prášok do pečiva.
V druhej miske krátko prešľaháme ručne vajíčka s olejom a prelejeme ich k suchým ingredienciam.
Jablká si očistíme, nahrubo nastrúhame a primiešame k hmote na cesto. Tú rozotrieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Vrch posypeme plátkami mandlí.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Fakt som neverila, že by mohol byť tak dobrý, ozaj nás s dcérou veľmi prekvapil.





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-ríbezľový koláč
Kamila | Makovo-ríbezľový koláč
Makovo-ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii, ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.
Rýchla ríbezľová roláda
dasa_ | Rýchla ríbezľová roláda
Rýchla ríbezľová roláda
Prevrátená roládam ktorú môžete naplniť drobným ovocím, ktoré máte po ruke. Okrem ríbezlí vyskúšajte napríklad čučoriedky, egreše...