Veľmi jednoduchý bezlepkový mandľový koláč s jablkami, ktorý nás úplne dostal svojou chuťou. Vhodný je aj pri histamínovej intolerancii. Ani robot nepotrebujete vytiahnuť.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
40 | gramov | kokosový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
60 | millilitrov | olej |
200 | gramov | mleté mandle |
3 | kusy | jablko |
50 | gramov | mandle |
50 | gramov | mandľové lupienky |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Inštrukcie
Vo väčšej miske zmiešame mleté mandle, nasekané mandle, cukor, prášok do pečiva.
V druhej miske krátko prešľaháme ručne vajíčka s olejom a prelejeme ich k suchým ingredienciam.
Jablká si očistíme, nahrubo nastrúhame a primiešame k hmote na cesto. Tú rozotrieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Vrch posypeme plátkami mandlí.
Pečieme pri teplote cca 170°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Fakt som neverila, že by mohol byť tak dobrý, ozaj nás s dcérou veľmi prekvapil.
Postup:




