
Vyborný jahodový koláčik, aj keď som chvíľu váhala či jahody nezjem skôr ako ich upečiem. Ovocie môžete použiť akékoľvek.
100 | gramov | maslo |
3⁄4 | hrnček | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 1⁄2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
250 | gramov | jahody |
100 | gramov | čučoriedky |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Prišľaháme vajíčko izbovej teploty. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na dvakrát s mliekom primiešame k vyšľahanej hmote.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy vymastenej a vysypanej múkou o primere cca 28cm. Navrch rozdelíme umyté a očistené jahody, prekrojené napoly a iné ovocie, alebo lebn viac jahôd. Ovocie môžeme posypať ešte dvoma lyžicami kryštálového cukru, aby zhustla šťava z ovocia. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom







dakujem za upozornenie, 100 ml mlieka tam ide.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A kolko mlieka? Chyba to v rozpise.