Skvelá, šťavnatá, proste bábovka na nedeľu ako má byť.
Proste taká jarná a voňavá nielen pre prudkých milovníkov bazy.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | www.thekitchen.com |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 40 minút |
Ingrediencie
225 | gramov | maslo |
225 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
255 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusy | citrón |
Inštrukcie
Múku, prášok do pečiva a soľ si zmiešame v miske zvlášť.
Maslo s cukrom si vymiešame do penista. Pridáme aj kôru z 2 nastrúhaných citrónov. Po jednom pridávame celé vajíčka a šľaháme kým nie je zmes bledožltá. 1/4 sypkej zmesi prisypeme a zamiešame stierkou alebo varechou. Opakujeme, kým nedáme do cesta všetku sypkú zmes. Premiešavame opatrne.
Vymastíme a vysypeme si stredne veľkú formu, cesto do nej nalejeme a dáme piecť na 165 stupňov na 60-70 minút. Ak sa vám zdá tak v polovici pečenia, že vrch dosť tmavne, treba prikryť alobalom.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť 10 minút vo forme položenej na mriežke (aby sa chladila aj odspodu) a potom vyklopíme.
SIRUP:
125ml bazového sirupu a cca 15ml citrónovej šťavy zmiešame a nalejeme na ešte teplú bábovku, ktorú sme posadili do nejakej misky, taniera, či panvice. Sirup, ktorý nevsiakol hneď stečie dolu a bábovku necháme až do úplného vychladnutia ním nasiaknuť..
Podávame posypané práškovým cukrom alebo so šľahačkou do ktorej môžeme ešte tiež pridať trochu bazového sirupu.