balalajka
Skvelá, šťavnatá, proste bábovka na nedeľu ako má byť. Proste taká jarná a voňavá nielen pre prudkých milovníkov bazy.
225 | gramov | maslo |
225 | gramov | práškový cukor |
4 | kusov | vajce |
255 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusov | citrón |
Múku, prášok do pečiva a soľ si zmiešame v miske zvlášť.
Maslo s cukrom si vymiešame do penista. Pridáme aj kôru z 2 nastrúhaných citrónov. Po jednom pridávame celé vajíčka a šľaháme kým nie je zmes bledožltá. 1/4 sypkej zmesi prisypeme a zamiešame stierkou alebo varechou. Opakujeme, kým nedáme do cesta všetku sypkú zmes. Premiešavame opatrne.
Vymastíme a vysypeme si stredne veľkú formu, cesto do nej nalejeme a dáme piecť na 165 stupňov na 60-70 minút. Ak sa vám zdá tak v polovici pečenia, že vrch dosť tmavne, treba prikryť alobalom.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť 10 minút vo forme položenej na mriežke (aby sa chladila aj odspodu) a potom vyklopíme.
SIRUP:
125ml bazového sirupu a cca 15ml citrónovej šťavy zmiešame a nalejeme na ešte teplú bábovku, ktorú sme posadili do nejakej misky, taniera, či panvice. Sirup, ktorý nevsiakol hneď stečie dolu a bábovku necháme až do úplného vychladnutia ním nasiaknuť..
Podávame posypané práškovým cukrom alebo so šľahačkou do ktorej môžeme ešte tiež pridať trochu bazového sirupu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.