
Skvelý zákusok, cesto netreba prekladať.
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | kusov | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
3 | balíky | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka špeciál |
štipka | soľ | |
11 | polievkové lyžice | voda |
250 | gramov | Cera |
Uvaríme krém a odložíme do chladničky.
Cesto netreba prekladat, proste iba spravit bochnik dat do mikrotenoveho sacka a sup do chladnicky , cesto sa krasne vrstvi
-potom uz len rozdelit na polovicu , vyvalkat a dat na plech , netreba mastit ,vydličkou popicht do cesta ,aby sa nerobili bubliny a na druhy plat si jemne nozikom predznacim kade budem tento kolacik rezat , nelame sa potom tak cesto.
uz som to robila aj tak ,ze pokial som piekla cesto tak som varila aj krem a horuce som spojila
Simona, tak toto je krémeš, ktorý robievala moja babka a nikto v rodine nemá recept, super, vďaka
Stefanka, zlatý klas je puding (Dr. Oetker). Kedysi ho naše babky a maminy veľmi často používali. Ak nemáš, môžeš skúsiť maizenu (kukuričný škrob)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vitaj, si vo forme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím niečo podobné ale ja lístkové cesto kúpim
upečiem jeden plát dám krém a na vrch dávam be-be keksy a polejem čokoládou.
Katus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Simonka,
. Dakujem.
chcem sa Ta len spytat ze co su to 3 zlate klasy.
Ja som tu taka pristahovatelka a niekedy niecomu nerozumiem alebo to nepoznam