
Frommykitchendotcom | Lávový koláč s bielou čokoládou
Rýchly dezert z bielej čokolády
4 | kusov | vajce |
140 | gramov | biela čokoláda |
80 | gramov | hladká múka |
120 | gramov | maslo |
130 | gramov | kryštálový cukor |
Najprv si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo. Necháme trochu vychladnúť, potrebujeme ich letné, nie horúce.
Celé vajcia a kryštálový cukor mixérom dobre vymiešame do penista. Pridáme vychladnutú čokoládu s maslom a preosiatu múku. Rúru predhrejeme na 200 C.
Pripravíme si formu na mafiny a vyložíme ju košíčkami. Tie naplníme hmotou asi do 3/4 a dáme piecť asi na 8 minút. Každá rúra je iná, tak je asi lepšie si najprv upiecť jeden a prispôsobiť to časovo. Podávame s ovocím, zmrzlinou...
Ak ich budete chcieť vyklopiť, odporúčam po upečení počkať asi minútu a až potom ich vyklopiť z košíčkov na otočený tanier. Piekla som ich už aj klasicky v keramických miskách, aj v košíkoch a krásne sa vydarili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty