
Vynikajúca babovka s kakaový cestom s čokoládovou bielou polevou a cukrikovym zdobením. Je to hrnčekový koláč 1 hrnček / 250 ml
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | cukor |
1⁄2 | hrnček | rastlinný olej |
1 | hrnček | mlieko |
2 | kusov | vajcia |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | čokoládová poleva biela |
Na ozdobu: | ||
farebné cukríky |
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame mlieko, olej, kokosový olej (mala som málo oleja), múku a kypriaci prášok.
Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti primiešame kakao. Vytvoríme tmavé cesto.
Svetlé cesto vylejeme do bábovkovej otváracej formy, ktorú sme vymazali tukom a posypali múkou, neskôr vylejeme aj tmavé.
Pečieme na 180 st. cca 40 minút. Pri pečení sa cestá mierne premiešajú a vytvoria farebný efekt.
Po miernom vychladnutí otvoríme formu. Z balíčka pripravíme čokoládovú polevu, polejeme ňou vrch bábovky. Nakoniec ju ešte posypeme cukríkovým zdobením. Nech vám chutí, ako chutila aj nám.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.