Popis
Nejako som sa našla v lineckých tortách. Z lineckého cesta vždy ostane tak ho využijem na dalšie koláčiky. Množstvo v recepte je upravené na jeden linecký koláčik.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 5 minút |
Celkový čas | 1 hod, 35 minút |
Ingrediencie
cesto | ||
210 | gramov | hladká mka |
70 | gramov | praskovy cukor |
2 | kusy | žĺtka |
140 | gramov | maslo (Hera ) |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
plnka | ||
250 | gramov | tvaroh - klasika v staniolovom obale , 250 gramový |
250 | gramov | kyslá smotana |
1 | deciliter | smotana na šľahanie |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | zlaty klas |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
1 | kus | vanilkový cukor |
Posýpka | ||
80 | gramov | hladká múka |
30 | gramov | praskovy cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
40 | gramov | maslo (Hera ) |
Inštrukcie
Všetky suroviny na cesto spracujeme na hladké cesto a rukami ho natlačíme do tortovej formy (22 cm) tak aby aspoň 3-4 cm mala okraj nahor. Dáme do chladničky stuhnúť. Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň. Suroiny na plnku spolu vyšľaháme tak, aby sme tam nemali hrudky. Kto chce pridá podľa chuti trochu cukru.
Slivky nakrájame na štvrtky, pripravíme si posýku - suroviny spracujeme na mrveničku. Kto má rád škoricu dá sa pridať do mrveničky, ku slivkám sa veľmi hodí.
Na stuhnuté cesto nalejeme tvarohovú plnku, naukladáme slivky reznou stranou nahor (môže byť aj iné ovocie) a posypeme mrvenčikou.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 min. Pečieme 50 min., vypneme rúru a necháme v rúre ešte 15 min. Po vychladnutí pocukrovať.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť