
Francúzske lahodné pečivo, ktoré je krásne na povrchu a zmysluplná chuť vo vnútri. Treba ich piecť s láskou a dobrých surovín a oni saVám pri kávičke, čajíku odplatia pôžitkom.
125 | gramov | maslo |
240 | gramov | hladká múka |
3 | kusov | vajce |
125 | gramov | cukor krupica |
1 | kus | citrón |
1 | polievková lyžica | voda z pomarančových kvetov |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
štipka | soľ |
Maslo si rozpustíme na miernom ohni a odstavíme. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do hladkej a hustej peny, zašľaháme na jemno nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, pomarančovú vodu a vanilkový exktrakt.
Múku si preosejem a zmiešam s práškom do pečiva. Postupne striedavo s ešte teplým maslom vmiešame pomaly do vajíčkovej peny.
Cesto necháme 20 min. odpočinúť. Formičky na madlenky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Naplníme cestom tak do 3/4 a opatrne z každou klepneme aby vyšiel z nich vzduch. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. približne 12 min.
Necháme vychladnúť na mriežke a pocukrujeme.
Z tejto dávky vyjde približne 20 ks.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty