
M.á.r.i.a | Mafiny s hokaido a vločkami
Ďalšia inšpirácia ako využiť hokaido...
Ingrediencie
300 | gramov | hokaido |
180 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
80 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
100 | gramov | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | jemné ovsené vločky |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
trocha | citrónová kôra | |
1 | trocha | zázvor |
6 | polievkové lyžice | kefír |
2 | kusov | vajce |
2 | decilitre | slnečnicový olej |
Posýpka: | ||
6 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | kokosový olej |
Postup
Tekvicu na jemno nastrúhame, všetky sypké suroviny si dáme do misky spolu premiešame.
Kefír, vajcia a olej spolu vyšľaháme a nalejeme do misy so sypkými surovinami, pridáme tekvicu a spolu všetko vymiešame.
Suroviny na posýpku si spolu premiešame aby sa vločky obalili cukrom a olejom.
Cesto kladieme do mafinových košíčkov (mne ich vyšlo 15 ks) posypeme vločkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 min.
Múku môžeme použiť ak pšeničnú. Mafiny sú pekne chrumkavé z vrchu a dnu šťavnaté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.