
M.á.r.i.a | Mafiny s hokaido a vločkami
Ďalšia inšpirácia ako využiť hokaido...
Ingrediencie
300 | gramov | hokaido |
180 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
80 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
100 | gramov | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | jemné ovsené vločky |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
trocha | citrónová kôra | |
1 | trocha | zázvor |
6 | polievkové lyžice | kefír |
2 | kusov | vajce |
2 | decilitre | slnečnicový olej |
Posýpka: | ||
6 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | kokosový olej |
Postup
Tekvicu na jemno nastrúhame, všetky sypké suroviny si dáme do misky spolu premiešame.
Kefír, vajcia a olej spolu vyšľaháme a nalejeme do misy so sypkými surovinami, pridáme tekvicu a spolu všetko vymiešame.
Suroviny na posýpku si spolu premiešame aby sa vločky obalili cukrom a olejom.
Cesto kladieme do mafinových košíčkov (mne ich vyšlo 15 ks) posypeme vločkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 min.
Múku môžeme použiť ak pšeničnú. Mafiny sú pekne chrumkavé z vrchu a dnu šťavnaté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly hrnčekový perník je ideálnym spôsobom ako zúžitkovať starší kompót, ktorý ostal od minulého roka.
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.