reklama

Mramorový koláč

Pridal/a Fabio C dňa 24. 09. 2018 - 22:19 - Recepty Fabio C
Mramorový koláč, Koláče, recept, Fabio C

reklama

Tento skvelý raňajkový koláč môžete upiecť ako tortu alebo bochník.

Ingrediencie
450 gramov hladká múka
200 gramov maslo
250 gramov cukor
20 gramov prášok do pečiva
1 kus vanilkový lusk
250 gramov mlieko plnotučné
5 kusov vajce
30 gramov kakao
1 štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Maslo izbovej teploty s cukrom pomocou šľahača vyšľaháme.

Zmiešajte múku s práškom do pečiva. Po lyžičiach ju zamiešajte k vymiešanému maslu.

Pridajte celé vajcia a celé miešajte, kým sa nespoja. Pridajte štipku soli, semianka z vanilky, mlieko a celé zmiešajte. Z mlieka si nechajte 2-3 lyžice.

Cesto rozdeľte na polovicu. Do jednej zamiešajte kakao a zrieďte zvyšným mliekom.

Formu vymažte a vysypte múkou. Najelte biele cesto a lyžicami dajte na vrch tmavé cesto. Pomocou vidličky alebo noža opatrne premiešajte, aby sa vytvoril mramorový efekt.

Pečieme asi 40 minút pri teplote 175 stupňov. Ak je povrch príliš vysušený, prikryte počas pečenia alobalom.

Upečené cesto vyskúšajte špajdlíkom. Keď sa cesto nelepí, je koláč upečený.

Vrch môžete poliať čokoládovou polevou

 

Doplňujúce poznámky

Múku som použil na polovicu hladkú obyčajnú a celozrnnú. Cukor som použil trstinový a časť masla som nahradil slnečnicovým olejom.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

balalajka, Ut, 25. 09. 2018 - 06:45

Mňa fascinuje, ako je to s postupom. Takmer identické ingrediencie ako bábovka a nie je to tak úplne ako naša bábovka. Proste malá zmena v postupe a vylezie z toho niečo úplne iné.

Tento koláč poznám z dovoleniek - teda si myslím, že je to on.

Musím skúsiť. Lebo ten taliansky originál milujem.

Vďaka.

dasa_, Ut, 25. 09. 2018 - 07:52

Tiež rozmýšľam, žeby som vyskúšala, len dumám, do akej formy to šupnúť. Neviem, či mám vhodnú...

balalajka, Ut, 25. 09. 2018 - 08:29

Ja v mojich záchvatoch pečenia som si aj takúto kúpila Chichocem sa ... ale nejak nemám pocit, žeby som to nemohla dať do bábovkovej.

Alebo tuším sa dalo aj tak, že do klasickej tortovej okrúhlej a pohár dáš do stredu - ale nie som si istá.

dasa_, Ut, 25. 09. 2018 - 08:36

ja bábovkovú nemám, príde mi veľmi neskladná. Ale ten pohar dostredu by sa dal vyskúšať. Aj keď aktuálne u mňa asi víťazí štvorcová. Uvidíme, či od fázy plánovania prejdem aj do fázy realizácie.

M.á.r.i.a, Ut, 25. 09. 2018 - 09:01

Ten pohár je dievčatá OK, len ho obalte do alobalu. Alebo použiť chlebíčkové podlhovasté formy.

Kamila, Ut, 25. 09. 2018 - 10:07

Zbožňujem takéto koláčiky, len keď pozriem na to množstvo múky s mojou bezlepkovou som odpísaná, nebude to ono ... Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama