
Kamila | Obrátený marhuľový koláč
Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchý šťavnatý marhuľový koláčik.
Ingrediencie
4 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | olej |
500 | gramov | marhule |
Postup
Ja som si to zjednodušila a vyšľahala, dostatočne dlho, celé vajíčka s cukrom do hustej peny. Odporúčam najprv vyšľahať bielky s polovicou cukru, žĺtky so zvyšným cukrom, pridať olej spojiť obe hmoty už len zľahka primiešať preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Na dno okrúhlej formy, moja mala priemer 24 cm, vystlanej papierom na pečenie, rozložíme polovice marhúľ. Formu môžeme ešte vymastiť s maslom a na dno nasypať kryštálový cukor. Na marhule vylejeme cesto. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Necháme chvíľu vychladnúť, vyberieme z formy, obrátime, môžeme posypať plátkami mandlí a posypať práškovým cukrom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Novalim tmavú univerzálnu, tú som používala vždy, len ju teraz neviem zohnať. Ale podľa mňa je úplne jedno akú použiješ, ide tu múky málo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásny je, som rada že sa podaril ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím ťa a akú bezlepkovú múku si použila? ďakujem