Obrátený marhuľový koláč

Popis

Recept s foto postupom na veľmi jednoduchý šťavnatý marhuľový koláčik.

Obrátený marhuľový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

4kusyvajicka
4polievkové lyžicekryštálový cukor
1kusvanilkový cukor (vanilková esencia)
5polievkové lyžicepolohrubej múky (moja bola bezlepková)
1čajová lyžičkapráškovú do pečiva
2polievkové lyžiceoleja
500gramovmarhúľ

Inštrukcie

Ja som si to zjednodušila a vyšľahala, dostatočne dlho, celé vajíčka s cukrom do hustej peny. Odporúčam najprv vyšľahať bielka s polovicou cukru, žltka so zvyšným cukrom, pridať olej spojiť obe hmoty už len zľahka primiešať preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Na dno okrúhlej formy, moja mala priemer 24 cm, vystlanej pepierom na pečenie, rozložíme polovice marhúľ. Formu môžeme ešet vymastiť s maslom a na dno nasypyať kryštálový cukor. Na marhule vylejeme cesto. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Necháme chvíľu vychladnúť, vyberieme z formy, obrátime, môžeme posypať plátkami mandlí a posypať práškovým cukrom.

Postup: 

Obrátený marhuľový koláč - recept postup 1
Obrátený marhuľový koláč - recept postup 2
Obrátený marhuľový koláč - recept postup 3
Obrátený marhuľový koláč - recept postup 4
Obrátený marhuľový koláč - recept postup 5
Obrátený marhuľový koláč - recept postup 6
Obrátený marhuľový koláč - recept postup 7

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.