Marhuľový koláč s makom

Popis

Recept s fotopostupom na výborný aj keď trochu netradičný marhuľový koláč.

Marhuľový koláč s makom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

150gramovmasla
150gramovtrstinového cukru
1kusvanilkový cukor
4kusyvajicka
150gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
1⁄2kusprášku do pečiva
1⁄2grammarhúľ
4polievkové lyžicenemletého maku

Inštrukcie

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Marhule umyjeme, odkôstkujemem a prerežeme na polovicu. Rúru zapneme na 180°C. Vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Primiešame maslo, zľahka múku s práškom do pečiva a nakoniec mak. Okrúhlu formu vymastíme a na dno dáme papier na pečenie. Na dno formy rozložíme polovičky marhúľ a zalejeme ich cestom. Pečieme cca 45 -50 minút, alebo podľa vlastných skúsenosti s rúrou. Koláč necháme troch vychladnúť a vyklopíme ho na tanier. Posypeme práškovým cukrom.

Postup: 

Marhuľový koláč s makom - recept postup 1
Marhuľový koláč s makom - recept postup 2
Marhuľový koláč s makom - recept postup 3
Marhuľový koláč s makom - recept postup 4
Marhuľový koláč s makom - recept postup 5
Marhuľový koláč s makom - recept postup 6
Marhuľový koláč s makom - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
2.6
Priemer: 2.6 (5 hlasy)

Komentáre

Zaujímavá kombinácia ÁnoÁno A toho vápnika, čo tam je - toto je normálne tuším liečivý koláčik Úsmev

Toto som potrebovala čítať, že je ešte aj zdravý. Chichocem sa

Kami super rcp, cely mak zboznujem v kolacoch, poznas kolac lenivej zeny ? Ten je tiez famozny

Poznám, len ja som stále dávala celozrnú muku, trstinový cukor, kus menej, asi aj dvojnásobnú dávku, bo jedna bolo málo, a výsledok stále nebol taký ako mal byť, mak mi stále spadol dole.

mohla by som použiť aj bezlepkovú múku od Schar univerzal mix it? Alebo aká by bola najvhodnejšia?

Podľa mňa je to jedno.  Ja mixujem múky aké mám doma, teda zväčša celozrnú špaldovú, alebo bezlepkovú , Novalim univerzalnu tmavu, teraz ju nikde nemaju... Podla mna je uplne jedno aku bezlepkovu muku pouzijes, akurat s bezlepkovou zvykne byť cesto trošku suchšie. Ale tu tej múky zas tak veľa nejde, takže nevadí. Inak robím už veľa korpusov bez múky, ktorú nahrádzam makom, mandlami, kokosom, alebo kakaom. Napriklad tento makový len s bielkami, žltka dávam do plnky., alebo tento makový ako piškóta bez múky V oboch prípadoch sa dá mletý mak nahradiť kokosom,a lebo mandľami. Kakaom nahrádzam múku v piškote, len o 1 PL menej. Hrám sa koľko do mňa vojde. Hambím sa

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok