
Kamila | Vláčny hrnčekový marhuľový koláč
Fantastický šťavnatý koláč s marhuľami. Bola to taká rýchlovka od samotného pečenia až po zjedenie. U nás v rodine už tradične bez lepku a mliečnych výrobkov, s klasickou múkou bude ešte lepší.
4 | kusov | vajce |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
4 | polievkové lyžice | rastlinné mlieko |
1 | hrnček | bezlepková múka |
1 | hrnček | mleté mandle |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
400 | gramov | marhule |
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej hustej peny. Na záver krátko primiešame olej.
Sypké ingrediencie zmiešame a pri nízkých otáčkach pridáme k vaječnej hmote. Primiešame aj teplé rastlinné (klasické) mlieko, prípadne teplú vodu.
Marhule umyjeme a vyberieme kôstky. Ja som použila polovičky, ale môžete marhule nakrájať aj na menšie mesiačiky.
Formu o priemere cca 24 cm vymastíme a vysypeme múkou, ja som na spodok dal papier na pečenie. Nalejeme cesto, rozložíme marhule a pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 - 45 minút.
Nabudúce vyskúšam bezlepkovú múku nahradiť celozrnou ovsenou múkou bez lepku a namiesto rastlinného mlieka pridám len teplú vodu. Ja som dala tekutín trochu viac, cesto bolo redšie, ovocie kleslo dole, nabudúce skúsim menej. Ale tak bol dobrý, že toto mu ozaj nevadilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty