
reklama
Výborný vianočný perník.
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | med |
250 | gramov | cukor |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
1 | kus | jablko |
1 | polievková lyžica | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Postup
3 vajíčka vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom, 1lyžicou medu a 250g cukru na hustú penu. Pridáme jednu šľahačkovú smotanu, 250g polohrubej múky s práškom do perníka, jedno nastrúhané jablko, 1 lyžicu mäkkého masla a 2 lyžice kakaa. Vymiešame a dáme na vymastený plech (nie papier, lebo sa lepí na cesto)
Pečieme pri 170 stupňoch približne 45 min. Poleva- 100g čokolády na varenie roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme teplu smotanu na šľahanie (asi 40 ml), trošku práškového cukru a 2 lyžice Cery.
Doplňujúce poznámky
Výborné s horúcou čokoládou
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty