reklama

Zemiakové pagáče nekysnuté

Pridal/a melisa dňa 01. 04. 2022 - 19:43 - Recepty melisa
Zemiakové pagáče nekysnuté , Slané, recept, melisa

melisa | Zemiakové pagáče nekysnuté


reklama

Výborné zemiakové pagáče bez droždia. Sú vynikajúce, u nás ich voláme pazdernáky.

Ingrediencie
1 kilogram zemiaky
300 gramov hladká múka
  trocha soľ
  bravčová masť
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky je dobre uvariť v šupke deň dopredu, lepšie sa potom s cestom pracuje.

Zemiaky očistíme a najemno postrúhame, pridáme lyžičku soli, hladkú múku a zamiesime cesto ako na lokše. Nemiesime veľmi dlho, aby sa cesto nelepilo.

Vytvoríme z neho valec, pokrájame na časti široké asi 1, 5 cm a rozvaľkáme ako na lokše.

Potrieme rozpustenou masťou, môže byť aj rastlinný olej, posolíme, zrolujeme a stočíme do tvaru slimáka.

Ukončíme zastrčením na spodok, aby pri pečení zostali v celku a neotvorili sa. Jemne stlačíme. Na povrch vytvoríme pomocou noža mriežku. 

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme pomastili. Povrch tiež potrieme masťou.

Upečieme pri teplote 200°C do zlatista. Po upečení znovu potrieme masťou.

Dobrú chuť!

Doplňujúce poznámky

Sú trochu prácnejšie, ale výsledok stojí za to. Takto ich pripravujeme už celé generácie.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

SilviaH, So, 08. 10. 2022 - 20:28

Su super, robili sme s bezlepkovou mukou. Chrumkave, vo vnutri vlacne, top.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama