Ríbezľový koláč so snehom - dvojfázové pečenie

Pridal/a Dzeny

Najlepší ríbezľový koláč aký som kedy jedla. Toto je špecialita mojej mamy, milujem to:)

Ríbezľový koláč so snehom - dvojfázové pečenie - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 35 minút

Ingrediencie

300gramovšpaldová múka polohrubá
5kusyvajcia
2decilitreolej
1decilitervoda
1decilitermlieko
1kusprášok do pečiva
200gramovkryštálový cukor
3polievkové lyžicepraskovy cukor
300gramovríbezle

Inštrukcie

Päť žĺtkov, múku, kryštálový cukor, mlieko, vodu a olej dáme do misky a poriadne premiešame. 

Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút na 180 stupňoch. 

Kým sa cesto pečie, tak zmiešame ríbezle s práškovým cukrom a do toho primiešame tuhý sneh z piatich bielok. 

Vyberieme koláč z rúry, na cesto vylejem zmes ovocia so snehom a dáme piecť na cca  25 -30 minút. 

Koláč je ešte lepší na druhý deň, ale málokedy do druhého dňa vydrží. :)

 

Poznámky

Mlieko pokojne nahraďte vodou, namiesto špaldovej múky môžete použiť normálnu pšeničnú, ja som mala len špaldovú a musím povedať, že mamin koláč z normálnej múky mi chutí ešte viac:) Namiesto 200 gramov kryštálového cukru som dala len 150 g a namiesto troch lyžíc práškového som dalal len dve. Ono asi aj preto je mamina verzia lepšia, lebo sa nebabre s múkami a cukrom a tak:))) 

A ja som mala ešte pár čerešní, tie som primiešala k ríbezliam, lebo ich nemal kto zjesť. 

Postup: 

Ríbezľový koláč so snehom - dvojfázové pečenie - recept postup 1
Ríbezľový koláč so snehom - dvojfázové pečenie - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok