Drahý vyhlásil, že je to oveľa lepší cheesecake ako ten, ktorý jedol v preslávenej cukrárni:)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | ovsené sušienky |
100 | gramov | maslo |
50 | gramov | mandle |
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Sušienky a mandle rozmixujeme na jemno, pridáme rozpustené maslo, poriadne zmiešame. Tortovú formu (priemer 22 cm) potrieme maslom, na dno dáme papier na pečenie.
Sušienkovú zmes rovnomerne utlačíme na dno a okraje torty (okraje stačí do výšky 3,5 cm, ja som dala zbytočne vyššie). Vložíme do chladničky.
V miske zmiešame mascarpone, tvaroch, kyslú smotanu, vanilkový cukor, cukor, vajcia. Môžeme si pomôcť robotom na nízkych otáčkach.
Zmes vylejeme do vychladenej formy a pečieme 70 minút na 140 stupňoch.
Po upečení cheesecake necháme vychladnúť, ozbobíme ovocím a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Postup:
