Popis
Je to jednoduchý, výborný koláčik, vhodný na všedný deň i na nedeľu.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
2 | šálky | polohr.múka (cesto) |
1⁄2 | balík | prášok do peč. |
100 | millilitrov | kyslá smotana |
1⁄2 | šálka | prášk. cukor |
125 | gramov | hera |
1 | kus | vajce |
300 | gramov | slivkový lekvár (plnka I.) |
1⁄2 | balík | vanilk.cukor |
250 | gramov | hrudkovitý tvaroh (plnka II.) |
1 | kus | vajíčko |
trocha | cukor vanilkový | |
trocha | cukor praskovy | |
1 | polievková lyžica | zlatý klas prášok |
trocha | hrozienka |
Inštrukcie
Cesto: múku s práškom do pečiva zmiešame, preosejeme, pridáme práškový cukor, vajíčko,kyslú smotanu, heru a vymiesime hladké cesto /šálka-250 ml/. Na 30 minút ho odložíme do chladničky. Potom vyberieme, 1/3 odložíme bokom. Zvyšok rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej, vymastenej formy, aj na boky /forma priemer 30 cm/.
Do slivkového lekváru pridáme vanilkový cukor, rozdelíme na 4 časti a rozdelíme na koláč.
Tvaroh zmiešame podľa chuti s vanilkovým a práškovým cukrom, vajíčkom a zlatým klasom. Rozdelíme pomedzi lekvárovú plnku, posypeme hrozienkami.
Zvyšné cesto rozvaľkáme a pokrájame na pásiky, ktoré rozložíme na plnku. Ak nám ešte zvýši ozdobíme okraje koláča.
Upečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Ten koláč vyzerá krásne. Si šikovná:)
Ďakujem, nič zložité, treba vyskúšať