
balalajka
Proste pie Jablkový
Škoricový
... jako od babičky - akurát podľa autorky receptu, že talianskej babky.
400 | gramov | hladká múka |
1 | plátok | hnedý cukor |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
230 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
60 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | kilogram | jablko |
Jablkový koláč podľa talianskej stránky šmahnutý spomienkami na myjavské kopanice. Aleboooo - kam schovať tie namrznuté jablká.
- 400 - 430gr hladkej múky
- 1 lyžica hnedého cukru (to je ten div divúci)
- trošku soli
- 1 lyžičky prášku do pečiva
- 230 gr masla (aj Hera sa stratila a bola OK)
- 1 vajce od šťastnej sliepky
- 60 ml studenej vody
- 1 čajová lyžička octu
Všetko spolu v tempe zmliešať, nech sa nám to nelepí. Dať stuhnúť na hodinku dve do chladničky a medzitým si pripraviť jabĺčka, ktoré len mierne podusíme.
Cesto rozdeliť napoly. Rozvaľkať, poukladať naň jabĺčka, posypať 3 polievkovými lyžicami hnedého cukru (nech sme štýlový ako Taliani), posypať bohato škoricou, prikryť druhou polovicou cesta a dať na pol hodinku na 160 stupňov piecť.
Po vychladnutí posypať škoricovým cukrom.
Proste talianska klasika.
A keď si tam dáte cukor biely, tak to bude slovenská klasika.
Počet jabĺčok - všetky čo sa ti nepozdávajú vo februári a máš na linke. Ale nie - tak 6 kusov mohlo byť veľké či malé ako tenisová loptička. Krájala som na plátky a dusila štýlom "priviesť k varu, prikryť a vypnúť" Šťavu zliať - nech to nie je moc mokré.
PS - skontroluj rodokmeň. Možno bol dede Luidži. Ciao Bella
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uf, tak to už pár rokov robím taliansku verziu
? Som múdrejšia
! Koľko jabĺčok alebo len tak od oka aký máme veľký plech ?