
Dzeny
Veľmi šťavnatý koláč s jablkami, džemom a kyslou smotanou.
3 | kusov | jablko |
400 | gramov | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | maslo |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
4 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
štipka | soľ |
Z múky, vajec, cukru, soli a masla vypracujeme cesto (môžeme pridať viac múky, aby sa cesto nelepilo). Cesto necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Medzitým očistíme 3 jablká a nakrájeme ich na plátky.
Vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, jednu polovicu rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a potrieme dvomi lyžicami marhuľového džemu. Zvyšok cesta nakrájame na pásiky 10x2 cm, do ktorých obalíme plátky jabĺk.
Do stredu vložíme jeden obalený plátok, okolo jeden kruh ďalších. Do ďalšieho kruhu uložíme jablká bez cesta, do ďalšieho jablká s cestom a pokračujeme kým nezaplníme formu. Koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme pol hodinu.
Po pol hodine koláč vyberieme a zalejem masou z kyslej smotany a džemu, pečieme ďalšiu pol hodinu. Potom zjeme, ak chceme koláč odfotiť, je potrebné zabarikádovať sa v kuchyni, aby vám ho domáci stravníci nezjedli skôr ako to stihnete:)

Dzeny

Dzeny

Dzeny

Dzeny

Dzeny
Čo som si vymyslela, to mám Piecť podľa obrázku, to môže napadnúť iba mňa, ale tak nejako to dopadlo, nebola to taká babračka ako som čakala, šlo to raz dva:)Chutí super a to je základ!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jeej, ten musí byť skvelý.
Príprava musela byť celkom zábavná.